La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els experts del PP donen el triomf a Cospedal, seguida de Santamaría i Casado

-

fins al punt de poder garantir que els compromiss­aris els obeiran.

El cas és que, quan falten tres dies per a les votacions al PP, la majoria dels dirigents i barons del partit fan les seves travesses i intenten fer-se una composició de lloc del que poden votar els militants. Les xifres d’inscrits han permès als candidats i a aquests dirigents fer càbales i plantejar-se a quins llocs són més febles, o hi han de concentrar esforços, i en això es troben. En qualsevol cas, un estudi detallat d’algun veterà del Partit Popular arriba a donar un triomf de Cospedal per un marge molt estret sobre Soraya Sáenz de Santamaría, i amb Pablo Casado més enrere, però amb un molt bon resultat.

De moment, el que continuen fent els dirigents regionals és dibuixar unes comunitats autònomes que cada vegada apareixen més dividides. Ho està Andalusia, on Santamaría tindria la majoria a Huelva, Sevilla, Màlaga, Cadis i potser Granada. Còrdova seria per a Cospedal, igual que Almeria, i Jaén es repartiria entre Cospedal, l’ e x vic e presidenta i Casa do. Els dirigents andalusos reconeixen que “Pablo és un misteri. Picoteja a totes les províncies”, però no creuen que aconseguei­xi prou suport per desbancar una de les dues dirigents. També està dividida Madrid, però allà, segons les fonts consultade­s, són Cospedal i Casado els qui es repartirie­n el pastís, i la tercera seria Santamaría, que tindria el seu forat negre precisamen­t en la circumscri­pció per la qual s’ha presentat a les eleccions. València és una altra comunitat dividida. Segons les fonts consultade­s, Santamaría hi estaria al capdavant, seguida de Cospedal, tot i que Casado podria donar la sorpresa a Alacant. També Castella i Lleó estaria partida, amb Zamora, Valladolid i Sòria p eral’ ex vic e presidenta, seguida de la secretària general, i Lleó, Burgos, Segòvia i Salamanca per a Cospedal, seguida de Santamaría. Seria a Àvila on Casado els robaria vots a les dues, que estarien empatades.

Només Andalusia, Madrid, València i Castella i Lleó sumen un cens d’inscrits de 37.351 militants, que es repartirie­n principalm­ent entre Cospedal i Santamaría, amb l’excepció de Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain