La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’‘Open Arms’, amb 60 immigrants, arribarà dimecres a Barcelona

- Redacció i agències

L’oenagé Proactiva Open Arms preveu que la seva embarcació Open Arms, en què viatgen 60 migrants rescatats davant les costes de Líbia, arribi al port de Barcelona “entre les 10 i les 12 hores” de dimecres.

Així ho han assegurat a Efe fonts d’aquesta oenagé, que han precisat que els migrants estan “tranquils” després de saber que el Govern espanyol n’ha autoritzat el desembarca­ment. La sol·licitud es va tramitar a través de Salvament Marítim, pertanyent al Ministeri de Foment. L’embarcació navega amb el combustibl­e just.

Òscar Camps, director de Proactiva, va lamentar les traves amb què estan topant aquest inici d’estiu al Mediterran­i per desenvolup­ar les tasques de rescat: “No deixem de tenir inconvenie­nts constantme­nt des que som al mar. No tenim ports, no podem entrar enlloc, no podem carregar combustibl­e. No elegim Barcelona perquè sí, sinó perquè no podem anar a cap altre lloc”.

Tres administra­cions (l’Ajuntament de Barcelona, la Generalita­t catalana i el Govern central) treballara­n ara de forma conjunta per organitzar l’arribada dels rescatats i s’aplicaran els protocols establerts.

A través del seu compte de Twitter, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va agrair al Govern central que permetés a aquesta embarcació atracar a Barcelona, va elogiar la tasca de l’oenagé i va assegurar que la capital catalana espera “amb els braços oberts” els migrants.

De fet, abans de conèixer-se la decisió de l’Executiu, l’alcaldessa ja havia assegurat que Barcelona estava “preparada per rebre” l’embarcació Open Arms i totes les persones rescatades”.

L’alcaldessa Colau va assegurar ahir que atendran aquests migrants “el millor possible” i va destacar que la ciutat de Barcelona té experiènci­a en aquestes qüestions, però va reclamar al Govern central més recursos per atendre els migrants que arribin a la ciutat aquesta setmana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain