La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els organitzad­ors dels Jocs s’aferren a la satisfacci­ó dels atletes

Tarragona acomiada el certamen esportiu, que els últims dies va remuntar en públic

- SARA SANS

“Hi estem molt a gust, a la vila; l’ambient és genial i les instal·lacions esportives també estan molt bé”, afirmava aquesta setmana una de les jugadores de l’equip femení de bàdminton d’Egipte. I sí. Per primera vegada els participan­ts d’uns Jocs Mediterran­is s’han allotjat en hotels (els de Port Aventura) i la xifra de participan­ts ha estat rècord, amb 3.648 esportiste­s. Tarragona va acomiadar ahir uns Jocs que van començar amb una cerimònia qüestionad­a, amb què no es va omplir el camp del Nàstic. El certamen va començar amb molt mal peu i les grades pràcticame­nt buides, i, tot i que va remuntar en públic els últims dies, no ha tingut la complicita­t ni l’entusiasme de la ciutat.

Els màxims responsabl­es dels Jocs destaquen la satisfacci­ó dels atletes i les federacion­s esportives que hi han participat. “El comitè organitzad­or ha fet una feina extraordin­ària, han hagut de gestionar moltes dificultat­s i ho han fet tan bé com han pogut amb els mit- jans disponible­s; per nosaltres ha estat un èxit”, va afirmar ahir al matí el president del Comitè Internacio­nal dels Jocs Mediterran­is, Amar Addadi. El director del certamen, Víctor Sánchez, va atribuir

aquests problemes al rècord de participac­ió: “Van venir 600 persones més de les previstes quan els concursos per als serveis ja s’havien adjudicat”, cosa que va obligar a redoblar esforços, per exemple, en logística i mobilitat. Cada dia, entre 85 i 120 autobusos han traslladat els esportiste­s des de Port Aventura a Tarragona i a la resta de les 15 subseus.

Mentre es disputaven les finals masculines de waterpolo a la piscina

La majoria d’esportiste­s han triat Salou per anar a passejar i prendre alguna cosa Ballestero­s: “Tenim la sensació real i objectiva que hem estat a l’altura”

olímpica de Camp Clar i onze hores abans de la cerimònia de cloenda, els màxims responsabl­es van fer balanç. “Tenim la sensació real i objectiva que hem estat a l’altura”, va afirmar l’alcalde Josep Fèlix Ballestero­s (PSC), que va insistir que “tots els esportiste­s i les federacion­s ens han felicitat i, com a ciutat, hem tingut una repercussi­ó enorme que no hauríem pogut pagar mai”. L’organitzac­ió dels Jocs ha costat 30 milions, a què cal afegir la inversió de 60 milions més en infraestru­ctures esportives, principalm­ent a l’anella olímpica del barri de Camp Clar, del qual encara s’ha de decidir la gestió futura. “En principi, de l’Anella Mediterràn­ia se’n farà càrrec el Patronat Municipal d’Esports, i estem negociant amb el Govern, que és el propietari del Palau d’Esports, per veure quin model de gestió adoptem”, va explicar Ballestero­s.

Tot i això, s’han vist pocs esportiste­s pels carrers de Tarragona. Ni hotels ni restaurant­s ni comerços de la ciutat no han vist com s’engrossien les caixes per aquest esdevenime­nt. La majoria d’esportiste­s han triat Salou per anar a passejar i asseure’s en una terrassa. I a falta de dades sobre quantes entrades s’han venut, Ballestero­s i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, van treure ferro al que qualifique­n d’“anècdotes”, com ara la vaga d’àrbitres, el paviment del bàsquet enfonsat o el fet que Mireia Belmonte hagués de penjar la medalla al seu rival. “De les 245 col·locacions de medalla que hi ha hagut, aquesta serà la que quedarà?”, es va preguntar Blanco, que va destacar el paper crucial dels voluntaris i la seva entrega i profession­alitat, i va insistir en la importànci­a d’uns Jocs que “d’ençà que es van començar a organitzar han tingut quatre presidents de la Generalita­t i tres del Govern espanyol, a més de tota mena d’avatars polítics i econòmics”.

 ?? XAVI JURIO ?? La cloenda Moment de l’acte de clausura dels Jocs Mediterran­is que s’han celebrat durant varios dies a Tarragona. En la imatge es poden observar graderies buides en diverses zones de l’estadi, la qual cosa ha sigut una constant durant la celebració d’aquests jocs. No obstant això, per als atletes ha estat una excel·lent experiènci­a.
XAVI JURIO La cloenda Moment de l’acte de clausura dels Jocs Mediterran­is que s’han celebrat durant varios dies a Tarragona. En la imatge es poden observar graderies buides en diverses zones de l’estadi, la qual cosa ha sigut una constant durant la celebració d’aquests jocs. No obstant això, per als atletes ha estat una excel·lent experiènci­a.
 ?? XAVI JURIO ?? El Palau d’Esports presideix l’Anell Mediterràn­ia; en aquesta avinguda s’hi col·locarà un plafó amb els noms dels 2.850 voluntaris dels Jocs
XAVI JURIO El Palau d’Esports presideix l’Anell Mediterràn­ia; en aquesta avinguda s’hi col·locarà un plafó amb els noms dels 2.850 voluntaris dels Jocs
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Una de les protagonis­tes del certamen, la banderera espanyola, Mireia Belmonte
ÀLEX GARCIA Una de les protagonis­tes del certamen, la banderera espanyola, Mireia Belmonte
 ?? ÀLEX GARCIA ?? A la inauguraci­ó hi va assistir el Rei, el president del Govern espanyol i el de la Generalita­t
ÀLEX GARCIA A la inauguraci­ó hi va assistir el Rei, el president del Govern espanyol i el de la Generalita­t
 ?? XAVI JURIO ?? Tarracus ahir animant l’ambient abans de la final de waterpolo
XAVI JURIO Tarracus ahir animant l’ambient abans de la final de waterpolo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain