La Vanguardia (Català-1ª edició)

Telecinco goleja en les audiències del juny gràcies al Mundial de futbol

TV3 es manté líder a Catalunya al davant de la cadena de Mediaset

-

Telecinco ha mantingut al juny el liderat com la cadena més vista, amb un 15,8% de mitjana de quota de pantalla, cosa que representa una millora d’un punt respecte al mes passat i aconseguei­x així la seva millor dada dels dos últims anys, segons xifres de Barlovento Comunicaci­ón. En els bons resultats de la cadena de Mediaset, i també en els del conjunt del grup, hi ha influït decisivame­nt la retransmis­sió dels partits de la fase de grups del Mundial de Rússia.

A Telecinco la segueix Antena 3, amb una quota d’un 11,1% (baixa 1,4 punts), i La 1, amb un 9,9 % (baixa 8 dècimes); Cuatro aconseguei­x un 8,8 % de quota de pantalla i puja 2,9 punts, el seu millor resultat des del juny del 2009; i La Sexta, amb un 7,4 %, puja 3 dècimes.

A Catalunya, malgrat la competènci­a del Mundial de futbol, TV3 ha tornat a acabar el mes com a líder destacada d’audiència. Aquest mes de juny, ha aconseguit una quota d’un 13,7%. Ha superat de 2,1 punts la segona cadena classifica­da, Telecinco, i de 4,5 punts la tercera, Antena 3. Les tres grans cadenes, La 1, Telecinco i Antena 3, van registrar un 36,8% de quota de pantalla, 1,2 punts menys en relació amb el mes anterior.

L’emissió més vista del juny va correspond­re al partit del Mundial de Rússia entre Espanya i el Marroc, el 25 de juny, a Telecinco, amb 11.156.000 espectador­s d’audiència mitjana i una quota de pantalla d’un 70,3%.

El minut d’or del mes va ser el 20 de juny durant el partit Iran-Espanya a Telecinco, a les 21.53 h, amb 14.800.000 espectador­s d’audiència.

Per la seva part, a Catalunya TV3 ha continuat liderant les franges de day time, amb una quota d’un 13,6%, 2,7 punts per sobre de la cadena classifica­da en segon lloc, i del prime time, amb una quota d’un 15,3%, i supera d’1,4 punts la segona classifica­da.

El canal autonòmic català ha

El canal autonòmic català ha estat líder gràcies a la informació i a l’actualitat

liderat l’audiència durant 19 dels 30 dies del mes de juny i el rànquing dels programes més vistos del dia també en 17 ocasions. Si a Espanya ha manat el futbol, a Catalunya ho ha fet l’actualitat i la informació. D’aquesta manera, un mes més, els Telenotíci­es es mantenen líders en totes les edicions i han encapçalat el rànquing dels programes més vistos en 11 ocasions, set de les quals ho ha fet el Telenotíci­es nit. L’espai de TV3 més vist del mes de juny ha estat el documental del Sense ficció 20-S, del 28 de juny, que va tenir una quota d’un 33,7% i 982.000 espectador­s. A més, 1.360.000 espectador­s hi van connectar en algun moment de l’emissió. També continuen els bons resultats de Joc de cartes, que va tornar a superar el seu millor resultat en l’emissió del 27 de juny, amb 544.000 espectador­s i un 24,0% de quota. L’estrena de Quatre gats, en què Ricard Ustrell va parlar amb Alex Salmond, va obtenir una quota d’un 18,5% i 447.000 espectador­s.

 ?? JAVIER ETXEZARRET­A / EFE ?? El partit Espanya-Marroc, el més vist del juny en televisió
JAVIER ETXEZARRET­A / EFE El partit Espanya-Marroc, el més vist del juny en televisió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain