La Vanguardia (Català-1ª edició)

Problemes d'humitat en el seu habitatge? ACUASEC té la solució

Esbrinem quina és la causa de la humitat per aplicar el tractament específic per resoldre el problema, siguin humitats per condensaci­ó, capil·laritats o filtracion­s

-

La presència d'humitat a casa posa en perill el seu benestar i fins i tot la salut de tota la família

• Actuar contra la humitat: una tasca responsabl­e Quan observi manifestac­ions en el seu habitatge de salnitre, taques negres a la roba, parets escrostona­des, olor de fongs... És el moment d'actuar! Qualsevol problema d'humitat que sorgeixi a casa ha de ser pres molt seriosamen­t. Per això la millor opció és demanar ajuda a un profession­al especialit­zat, ja que amb freqüència els propietari­s cauen en l'error d'intentar resoldre el problema per si mateixos i com a resultat els fracassos són molt nombrosos, fet que ocasiona moltes despeses sense poder deslliurar-se del problema. • El profession­al estudia les causes del problema El profession­al localitza l'origen del problema i el tracta per eliminar els seus efectes negatius. Les causes de la humitat poden ser complexes: pujades capil·lars, iltracions d'origen pluvial,

Qualsevol problema d'humitat s'ha de prendre seriosamen­t i consultar-lo amb un profession­al

condensaci­ó, fuita en una canonada que no s'ha percebut... La presència d'humitat a casa seva posa en perill el seu benestar, i ins i tot la salut de la seva família. Els fongs i els àcars constituei­xen una greu amenaça per als nens. Ben aviat, la humitat pot realment convertirs­e en un problema de salut. Així doncs, recórrer a un profession­al és una necessitat, no un luxe. La humitat amenaça tant l'estructura de l'edifici com el seu contingut i els seus ocupants • Propietari, és el seu habitatge el que està amenaçada Vostè té interès a prendre's seriosamen­t el risc que corre casa seva com a conseqüènc­ia de la humitat. Un simple indici té totes les probabilit­ats de transforma­r-se en un problema greu. Les manifestac­ions en super ície constituei­xen amb freqüència el símptoma d'un problema més profund. La humitat, ja sigui per capil·laritats, per iltracions a les parets i revestimen­ts o per condensaci­ó, amenaça tant l'estructura de l'edi ici com el seu contingut i els seus ocupants: podriment de la fusteria, deterioram­ent dels mobles, etc. S'exposa simplement a trobar-se una casa insalubre.

• La humitat, causa d'afeccions respiratòr­ies greus S'han realitzat estudis cientí ics sobre adolescent­s que pateixen afeccions respiratòr­ies, donant com a resultat un 83% d'asmes, bronquitis asmàtiques i bron- quitis cròniques i un 87% de rinitis cròniques, que afecten joves que viuen en habitacion­s humides. D'un 20 a un 30% de nosaltres patim al·lèrgies respiratòr­ies, dues vegades més que fa 20 anys! Edouard Drouhet, cap de Micologia a l'Institut de la Salut Pública Louis Pasteur, explica aquest augment a causa de la nostra forma de vida: "Vivim més a l'interior, a casa o al despatx. Des dels anys 60, tendim a un excés d'aïllament per no deixar escapar la calor i, a més, no s'aireja su icient".

• Casa humida, ambient insà Milers de persones han solucionat els seus problemes d'humitat gràcies a la intervenci­ó dels especialis­tes d'ACUASEC. Cada any ACUASEC executa innombrabl­es obres amb èxit i saneja cases que, d'altra manera, seguirien sent nocives per a la salut dels seus ocupants.

 ??  ?? Problemes d'humitats per capil·laritat
Problemes d'humitats per capil·laritat
 ??  ?? Problemes d'humitats per condensaci­ó
Problemes d'humitats per condensaci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain