La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rakitic fa entrar Croàcia a quarts

El blaugrana marca el penal decisiu en una tanda protagonit­zada pels porters

- CARLOS NOVO

En un autèntic duel de parapenals Croàcia va eliminar a la tanda de penes màximes una rocosa Dinamarca, que hi va arribar viva perquè Schmeichel li va aturar un penal a Modric al minut 114, a només sis del final de la pròrroga. A la tanda, tots dos porters van ser els protagonis­tes. Scheimeche­l en va aturar dos més, però Subasic es va constituir en el gran heroi, quan en va malbaratar tres dels danesos. Croàcia disputarà dissabte vinent a Sotxi el quart de final que semblava destinat a Espanya, però el seu rival serà Rússia.

La victòria dels balcànics va arribar amb enorme patiment i poc joc. L’equip de Dalic va estar desconegut. Havia estat un dels que havia donat més bona imatge a la fase de grups, però ahir gairebé res no li va sortir bé i va estar a un pèl de seguir el camí dels favorits que han fet les maletes.

Dinamarca, més ben posada, va entendre molt millor el que li convenia i va saber aplicar amb zel el seu pla, que consistia a desconnect­ar les estrelles croates, Modric i Rakitic, amb molt poc pes al partit. El blaugrana no va trobar com moure els seus i Modric, que va jugar més avançat del que ho fa amb el Madrid, no va poder assistir als davanters i només va fer servir amb comptagote­s el llançament des de fora de l’àrea.

Dos gols matiners va fer l’efecte que anunciaven un partit molt més entretingu­t i vistós del que va ser. Els dos gols no van ser producte del bon joc, sinó fills de jugades embolicade­s a les àrees. Dinamarca va marcar el minut u en una acció confusa, una pilota rebotada que va caçar Jorgensen i la va ficar a la xarxa després que la toqués Subasic de manera estranya.

Dinamarca gairebé no va tenir temps de gaudir de l’avantatge. Quan havien passat quatre minuts Croàcia va empatar amb una altra jugada, encara, si pot ser, un pèl més graciosa. Rebic va tocar per a Vrsaljko i el lateral de l’Atlètic va centrar al cor de l’àrea, va aclarir Christense­n, però la pilota va impactar a la cara d’un company i li va caure morta a Mandzukic, sense marca, que va definir bé davant el porter danès.

La selecció d’Age Hareide va pair l’empat de seguida i no es va descompond­re. Va continuar a la seva. A diferència d’altres equips, el danès no practica un forrellat pur i dur. Sempre busca la sortida neta de pilota per part d’Eriksen, que a més de ser qui més qualitat té és el que més corre. A dalt, el davanter Poulsen es mou bé entre línies, és veloç i un perill constant.

Croàcia no va trobar el ritme. El partit va ser intens, però jugat lluny de les àrees. La segona part no va canviar el panorama. Croàcia tenia més la pilota, però Dinamarca sortia amb perill. Als 30 minuts de la pròrroga Dinamarca va semblar que estava més sencera, però tampoc no en va treure profit. Al minut 114 va arribar la jugada que hauria pogut ser clau: una gran passada de Modric a Rebic, aturat en falta dins l’àrea. Modric va llançar fatal el penal i es va arribar a la tanda amb la moral danesa pels núvols. Allà Ivan Rakitic va marcar el gol decisiu. Croàcia ja té els seus quarts.

A sis minuts del final de la pròrroga, Modric va tenir el triomf a la mà, però va fallar una pena màxima

 ?? JASON CAIRNDUFF / REUTERS ?? Rakitic va marcar el penal decisiu que va classifica­r Croàcia
JASON CAIRNDUFF / REUTERS Rakitic va marcar el penal decisiu que va classifica­r Croàcia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain