La Vanguardia (Català-1ª edició)

Neymar, Coutinho, Casemiro: quan el Brasil torna a ser com el Brasil

- SERGIO HEREDIA

Al principi, pintaven bastos.

Davant Suïssa, en el seu debut en aquest Mundial, el Brasil no jugava a res. Deambulava sense un pla. Estava lenta, amb l’ull posat en Neymar, i aquesta lectura li va passar factura. Neymar es va llançar moltes vegades a terra, el joc es va alentir, Suïssa va teixir una teranyina i el Brasil s’hi va enredar. Allò va acabar en empat (1-1). I van saltar les suspicàcie­s. De què anava aquest Brasil?

Després, la penta va viure una passió davant Costa Rica (2-0). El primer dels seus gols va arribar al temps afegit, i llavors vam veure tots aquells talents, i entre ells Neymar, agenollats, tapant-se la cara amb les mans, dient-se: “Una mica més i no ho expliquem”.

I després, a la fi, va aparèixer el Brasil. Va passar davant Sèrbia, en el seu tercer compromís a Rússia. Va recuperar la solvència, va veure com Coutinho assumia el comandamen­t, va observar com Neymar entrava més al joc i va disposar de Casemiro, de qui ara parla tothom. Va guanyar per 2-0 i llavors els analistes van començar a dir:

–A la fi, el Brasil ja s’assembla al Brasil.

De manera que aquest és l’encreuamen­t que s’espera avui.

En combat, dues trajectòri­es antagòniqu­es. El Brasil està embalat i Mèxic sembla tenir l’ànim torbat, una contradicc­ió, tan bé com havia arrencat el seu concurs.

Mèxic havia jugat un partidàs davant Alemanya, amb aquella victòria històrica (1-0) i aquells moments de futbol excel·lent, equilibrat en la línia mitjana i esmolat a la punta, amb Vela, Chucky Lozano i Chicharito.

També havia mostrat autoritat davant Corea (2-1), aplicant els mateixos arguments ofensius i incorporan­t un element de nou encuny: beneït per la seva victòria davant els alemanys, començava a creure-s’ho.

El que passa és que els suecs el van baixar a la terra. Li van encolomar un 0-3 i tots aquells anhels es van ensorrar.

Ara Mèxic viu una mica eixelebrat, preguntant-se cap a on va. Davant el Brasil, ¿serà capaç de protagonit­zar una altra fita, similar a la que el va fer tombar els alemanys? O li agafarà el vertigen dels vuitens, aquest repte que se l’emporta riu avall cada quatre anys? (Mèxic ha caigut en aquesta ronda en les seves últimes sis participac­ions en un Mundial).

A RITME CREIXENT Després de titubejar contra Suïssa i encreuar els dits contra Costa Rica, ‘la penta’ ha recuperat el pols

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain