La Vanguardia (Català-1ª edició)

“El futbol fa una competènci­a ferotge al circ”

- DOMINGO MARCHENA

Vostè és una estrella del circ i del patinatge. També hi ha futboliste­s artistes? Al Circ Raluy Legacy n’hi va treballar un: el guineà Iya Traoré, que va jugar als juvenils del PSG abans de passar-se al free style. Fa piruetes increïbles.

I art als estadis? Evidentmen­t. Hi ha milers i milers de jugadors. I si només uns quants arriben a Primera és perquè són uns privilegia­ts. Molts són capaços de jugades mestres que van més enllà de la simple coordinaci­ó, potència i força muscular...

Com el número de patinatge amb la seva germana, a tota velocitat, en una superfície minúscula, tot just una rajola. Unes vegades ho fem millor i d’altres no tant, però sempre sortim disposades a donar-ho tot per respecte al públic. I als futboliste­s els passa el mateix.

Li molesta que alguns espectador­s diguin pallasso als jugadors rivals? No suporto que s’utilitzi aquesta paraula de manera pejorativa. La meva família venera l’ofici de pallasso. També em molesta la intransigè­ncia davant l’error aliè. Els futboliste­s, com els artistes, s’equivoquen, però s’aixequen i tiren endavant.

El futbol és un competidor molt dur del circ? Sí, fa una competènci­a ferotge. I més durant el Mundial, quan tots els partits tenen ganxo. Del 5 al 15 de juliol serem a Badalona i hem hagut d’adaptar els horaris de les funcions als de les eliminatòr­ies.

 ??  ?? Artista de circ i patinadora Niedziela Raluy
Artista de circ i patinadora Niedziela Raluy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain