La Vanguardia (Català-1ª edició)

El desastre de Mercedes impulsa Vettel al lideratge

- TONI LÓPEZ JORDÀ

De començar a encarrilar un doblet, a firmar un doble abandoname­nt, el primer per avaria mecànica en els 9 anys de Mercedes en el seu retorn a l’F-1. El desastre de l’estrella ahir al Red Bull Ring va suposar la pèrdua del lideratge a Lewis Hamilton en benefici de Sebastian Vettel, una altra vegada per un punt, com al Canadà, amb el doble podi de Ferrari darrere del pilot del dia: un Max Verstappen que es va apuntar el quart triomf a l’F-1.

La cursa d’Àustria havia de ser un passeig per a Mercedes després de monopolitz­ar la primera línia dissabte. Bottas la va espifiar a la sortida, va arrencar malament i va cedir l’avantatge de la pole. Hamilton va aprofitar el regal per començar a liderar. Tot i això, Valtteri va arreglar la trencadiss­a amb un bon doble avançament a Verstappen i Räikkönen per resituar el doblet platejat.

Però tot va canviar a la volta 14. L’abandoname­nt de Bottas per una fallada hidràulica va causar un Virtual Safety Car que Verstappen i els Ferrari van aprofitar per avançar el pit-stop. Mercedes va optar per deixar en pista Hamilton i allà va morir: els seus rivals van poder canviar de gomes amb bandera groga –sense poder avançar i amb velocitat reduïda– i Lewis va haver de fer-ho, deu voltes després, en condició de cursa. Així va perdre el seu lideratge en el gir 25. Al tornar a pista era 4t.

En la batalla entre Red Bull i Ferrari, ni Kimi ni Seb no van poder amb un Verstappen estel·lar gestionant les butllofes que van patir la majoria de cotxes. Hamilton va acabar abandonant per avaria a la bomba de gasolina a la volta 62 –posava fi a la seva ratxa de 33 GP a la meta–, sense possibilit­at de pujar al podi.

La medalla al mèrit va ser per a Alonso, a l’escalar de l’últim lloc (va sortir del pit-lane) fins al 8è.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain