La Vanguardia (Català-1ª edició)

La patronal del comerç defensa les rebaixes al setembre

-

El president de l’Associació Empresaria­l del Comerç Tèxtil, Complement­s i Pell (Acotex), Eduardo Zamácola, afirma que li “encantaria” que les rebaixes d’estiu comencessi­n el 15 de setembre, ja que considera que “no té gaire sentit” fer-les quan acaba de començar el període de calor.

“El sector ha de reflexiona­r i fer un volt per compassar les necessitat­s del consumidor amb

“Quan arriba la calor, el producte ja està rebaixat”, diu el president d’Acotex

l’oferta que li podem donar”, va apuntar el president d’aquesta associació, que aglutina 800 empreses, més de 8.000 botigues i 90.000 treballado­rs a Espanya. El seu argument és que els comportame­nts del consumidor han canviat i “la gent ja no compra roba per guardar-la i treure-la dos mesos més tard”, sinó que ho fa “per fer-la servir el mateix dia que la compra o l’endemà”.

Zamácola, conseller delegat de Neck & Neck, va insistir que “cal ajustar-se a aquests temps, perquè altrament les vendes es faran a còpia de descomptes”, una cosa que “és insostenib­le per al sector”. Entén que té “més sentit” que les rebaixes d’estiu comencin el 15 de setembre, i les d’hivern, el 7 de març.

A més va considerar “més raonable” que les col·leccions es llancin a partir del 30 de març, en el cas de les d’estiu, i a partir del 15 de setembre les d’hivern. “El que ara tenim és que quan arriba la calor, el client es troba que el producte ja està rebaixat”, va afegir.

Les rebaixes van començar oficialmen­t ahir a la majoria de les comunitats autònomes excepte a Madrid, on van començar el 21 de juny, i a València, el 29. Tot i això, els comerços tenen promocions durant tot l’any.

Respecte a les previsions de vendes, calcula que s’incrementa­ran un 5% respecte a l’any passat. Va insistir, però, que encara que sembli el contrari, això “no és bo”, tenint en compte que aquest increment passa perquè la “temporada ha estat molt dolenta”, amb uns mesos de maig i juny atípics en climatolog­ia. “Ara els comerços tenen molta mercaderia emmagatzem­ada”, va lamentar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain