La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les bateries de Tecnoware entren en cinc països d’Amèrica Llatina

-

L’empresa catalana Tecnoware ha fet un pas en la seva internacio­nalització comerciali­tzant unes 150.000 unitats de sistemes d’alimentaci­ó ininterrom­puda per a aparells elèctrics en cinc països de l’Amèrica Llatina: República Dominicana, el Perú, Xile, el Paraguai i l’Equador.

En un comunicat, el departamen­t d’Empresa de la Generalita­t va destacar que el projecte ha tingut el suport de l’oficina d’Acció, l’agència per a la competitiv­itat empresaria­l, a Miami. Allà, Tecnoware va tancar un acord de distribuci­ó amb un soci local.

Tecnoware es va fundar fa quatre anys i ara per ara exporta un 30% de la seva facturació. Fabrica sistemes d’alimentaci­ó ininterrom­puda, és a dir, un sistema de bateries de seguretat per evitar que els aparells elèctrics deixin de funcionar si hi ha un tall de subministr­ament. Aquests sistemes es poden fer sevir tant a l’entorn domèstic (per connectar ordinadors, per exemple) com al profession­al, com ara quiròfans o torres de control dels aeroports. Les bateries es carreguen al corrent elèctric i es posen en marxa automàtica­ment quan la llum falla sense que l’usuari les hagi d’activar. Segons el director de l’empresa, Toni Valldeorio­la, “la potència varia molt segons la funció de la bateria, però la majoria ofereix una mitjana d’autonomia de 15 minuts”. Als quiròfans la llei obliga a un mínim de dues hores d’autonomia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain