La Vanguardia (Català-1ª edició)

El gran jurat amplia els càrrecs a Weinstein

La causa ara té el testimoni d’una tercera dona agredida

- FRANCESC PEIRÓN Nova York. Correspons­al

És un no parar. Harvey Weinstein, de 66 anys, que es va creure l’amo de l’univers des del seu poder com a productor cinematogr­àfic, continua sense tocar fons en la seva caiguda en desgràcia.

Entre un centenar d’acusacions i ja processat per l’assalt sexual a dues dones, el fiscal del tribunal de Manhattan va explicar ahir que el gran jurat també ha aprovat imputar-lo per càrrecs idèntics que ha patit una tercera víctima. Els dos primers casos es refereixen a trobades succeïdes el 2004 i el 2013. El nou es remunta al 2006.

Weinstein va ser detingut el maig passat. Llavors va negar les dues imputacion­s i va assegurar que havien estat relacions consentide­s. El jutge el va deixar en llibertat després de dipositar en efectiu una fiança d’un milió de dòlars.

En l’actualitza­ció del processame­nt, l’acusador públic va indicar que el magnat havia forçat una tercera dona. Els càrrecs addicional­s inclouen dos supòsits d’agressió sexual facilitada per les drogues que comporta una pena mínima de presó de deu anys i una màxima de cadena perpètua.

“Aquesta imputació és el resultat de l’extraordin­ari coratge mostrat per les superviven­ts que

El fiscal agraeix el coratge de les tres víctimes i demana que altres dones s’atreveixin a fer el pas

han estat capaces de fer un pas endavant”, va afirmar el fiscal Cyrys R. Vance jr. “La nostra investigac­ió continua. Si ets una de les víctimes de la conducta de la que s’acusa a Weinstein, encara ets a temps de perseguir justícia”, va afegir.

Durant anys, emparat pels estudis Miramax i per la The Weinstein Company, el presumpte abusador va manipular les vides de moltes dones que intimidava amb destruir-les si no complien amb el codi del silenci. L’imperi criminal es va esfondrar l’octubre passat quan diverses dones, entre elles, reconegude­s estrelles de la pantalla, es van atrevir a parlar amb el The New York Times i el The New Yorker. Malgrat treure el tema a la llum, la fiscalia ha ensopegat amb no pocs obstacles per trobar víctimes disposades a declarar davant d’un tribunal.

 ?? EDUARDO MUNOZ ÁLVAREZ / AFP ?? Harvey Weinstein entrant al tribunal de Manhattan, ahir
EDUARDO MUNOZ ÁLVAREZ / AFP Harvey Weinstein entrant al tribunal de Manhattan, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain