La Vanguardia (Català-1ª edició)

LeBron accepta el nou repte de reconstrui­r els Lakers

- FRANCESC PEIRÓN Nova York. Correspons­al

Al rei de l’NBA i del bàsquet mundial l’han rebatejat. Ja no és LeBron; ara li diuen LA-Bron James.

LA és l’abreviatur­a de Los Angeles. El que s’esperava que fos el gran tema de l’estiu va acabar gairebé abans de començar. LeBron James se’n va a Hollywood. El ja exjugador dels Cleveland Cavaliers va optar per acceptar l’oferta dels Lakers de Los Angeles. El va convèncer el president operatiu de l’entitat, una altra llegenda, Magic Johnson.

Dissabte es van reunir en una de les mansions que James té a la ciutat de Los Angeles i la qüestió va quedar resolta. Els Lakers i tota la seva mítica fa cinc temporades que no entren en els playoffs. A diferència d’altres esports, al bàsquet una estrella pot canviar el rumb d’una entitat. Els Lakers han deixat de ser uns outsiders. Tornen a aparèixer en les apostes, i encara més si el planter s’enriqueix més.

James, de 33 anys (en farà 34 al desembre), va acceptar una oferta de 154 milions de dòlars per quatre anys de contracte. Per estratosfè­rica que sembli la xifra, hi havia equips disposats a donar-n’hi més; per exemple, el de la seva terra, els Cavaliers, li oferien 207 milions per cinc anys.

Ell va pensar, però, que era el moment de fer un canvi per mirar de trobar un altre repte. Com els Jocs Olímpics, el xou de James arriba cada quatre anys. El 2010, cansat de set temporades frustrants en els seus Cavaliers, va decidir traslladar-se a Miami, on va aconseguir un pòquer de finals i va guanyar dos anells.

A Cleveland li van cremar llavors la samarreta. El 2014 les hi van haver de tornar a comprar. James va tornar al seu origen per aconseguir finalment la seva meta. Ha jugat quatre finals més amb els seus Cavaliers i ha sumat un altre anell. “Gràcies al nord-oest d’Ohio per aquestes quatre increïbles temporades. Sempre serà casa meva”, va tuitejar després d’anunciar-se que se n’anava a Califòrnia. Si el 2010 Dan Gilbert, amo de l’esquadra de Cleveland, el va acusar de ser un “covard traïdor”, aquesta vegada li va mostrar “la màxima gratitud”.

La Lliga de l’oest traurà foc. Allà hi ha els campions, els Warriors de la badia de San Francisco, i els seus principals reptadors, els Rockets de Houston. Ara hi arriba el rei James. Si guanya, serà l’únic que haurà fet campiones tres ciutats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain