La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arda Turan

FUTBOLISTA DEL BASAKSEHIR

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Turan (31), jugador cedit pel Barça, va protagonit­zar un incident en un local nocturn: va agredir un cantant després d’intentar lligar presumptam­ent amb la seva dona i després va anar a l’hospital amb una arma, segons es veu en un vídeo.

Què en queda, del nen que trepitjava la pilota amb art als carrers estrets del barri de Bayrampasa, a Istanbul? Doncs només el record d’un temps millor. Què en queda, del noi humil que quan va començar a ingressar diners al Galatasara­y pagava la llum i l’aigua als veïns del bloc de pisos on es va criar? Doncs un passat molt llunyà. Què en queda, del futbolista que va fer que al Manzanares, sempre disposats a la glossa, fos moneda corrent l’expressió ardaturani­sme? Doncs la veritat és que res, tot just les seves habilitats amb la samarreta de l’Atlètic que es poden admirar en els vídeos que es conserven a la xarxa. I és que Arda Turan (31 anys) ja fa temps que va dimitir com a futbolista d’elit. Ara és un personatge que viu en la baralla permanent. L’última la va protagonit­zar la matinada de dimarts a dimecres en un local nocturn del barri d’Ermigan, a Istanbul.

D’aquest incident, en què li va trencar el nas a un cantant del seu país, Berkay Sahin, les últimes hores se n’ha filtrat un vídeo que retrata en què s’ha convertit el futbolista que encara pertany a la disciplina del Barça, que el va cedir al Basaksehir el gener del 2018. Són imatges de càmeres de seguretat, d’aquestes que es fan servir quan s’investigue­n atracament­s o altres fets delictius. S’hi pot veure un aldarull a la sortida del local, amb un Arda Turan excitat i a qui miren de calmar els seus acompanyan­ts. Aleshores el futbolista ja havia agredit el cantant. La versió de l’artista és que el jugador havia intentat lligar amb la seva dona. Mentrestan­t, l’esposa d’Arda es troba embarassad­a de vuit mesos, i, segons algunes versions, també era a la discoteca. Segons d’altres, no.

El vídeo canvia de plànol i es veu Arda Turan i la seva comitiva arribant a un hospital. Sí, al centre hospitalar­i on van ingressar el cantant. En un comunicat el migcampist­a va reconèixer l’incident, però va negar que portés una arma a la clínica. Les imatges ho desmenteix­en, atès que es pot veure com una pistola queda dipositada damunt d’un sofà i com Arda se la introdueix a la jaqueta. Pel que sembla, Turan li va dir a la dona que li disparés allà mateix si considerav­a que havia intentat flirtejar amb ella. A Turquia s’assegura que Arda, sota els efectes de l’alcohol, havia disparat contra una fotocopiad­ora. El cantant i la seva dona van interposar sengles denúncies per agressió i assetjamen­t sexual i la Fiscalia ja va obrir una investigac­ió sobre aquest afer.

Fa molt de temps que Arda va deixar de ser notícia pel seu futbol. Pràcticame­nt des de gener del 2015, quan va llançar una bota al jutge de línia durant un partit de Copa davant el Barça. L’endemà va celebrar el seu aniversari amb un pastís adornat amb una bota. De fet, actualment està complint una sanció de 16 partits i 8.000 euros per haver empès un àrbitre assistent a finals de la campanya passada. Arda només va ser titular set vegades amb el seu nou club. En el seu historial d’episodis lamentable­s també consta haver agredit un periodista en un avió després d’un partit entre Turquia i Macedònia.

El Barça va pagar per ell 34 milions d’euros més 7 en variables, i ara veu com el seu rendiment al camp va ser ridícul i la imatge que transmet s’arrossega pel fang. Poques inversions blaugrana han resultat tan ruïnoses.

El jugador està complint una sanció de 16 partits per haver empès un àrbitre assistent El seu declivi va començar abans d’arribar a un Barça que va pagar 34 milions per ell i al qual encara pertany

 ??  ??
 ?? AP ?? Arda Turan (al volant) sortint de la comissaria després de declarar, dijous passat
AP Arda Turan (al volant) sortint de la comissaria després de declarar, dijous passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain