La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Executiu veu “falta de respecte” a les esbroncade­s a Sánchez el 12-O

-

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va qualificar ahir com una “falta de respecte” les esbroncade­s rebudes pel president del Govern, Pedro Sánchez, a la seva primera desfilada del dia de la Festa Nacional com a cap de l’Executiu, i va defensar que qualsevol crítica política s’ha de fer amb un mínim de respecte.

“La crítica política és benvinguda i és acceptable, els insults, les esbroncade­s, les desqualifi­cacions, les veus són una falta de respecte no envers les autoritats, sinó envers tots els ciutadans d’Espanya que es veuen representa­ts a la desfilada i, molt en particular, a aquelles persones que van preparar la desfilada i van desfilar”, va afirmar la ministra.

A la inauguraci­ó de l’exposició 175 anys de la nostra bandera, Robles va subratllar que Espanya és un país amb “drets i llibertats” en què tothom pot expressar-se lliurement. Així, va assegurar que la crítica política és “essencial” en una democràcia i al Govern ho consideren un senyal de “sanitat democràtic­a”.

Tot i això, va assenyalar que aquesta crítica s’ha de fer dins dels “marcs institucio­nals” i, si és des de fora, s’ha de fer amb un mínim de respecte, tant quan es refereix al cap de l’Estat com a qualsevol autoritat que va a un acte un dia “tan important” com el de la Festa Nacional.

“Aquelles persones que no són capaces de respectar, no només les institucio­ns, sinó el mateix acte, que és un acte de tots els espanyols, són persones que es desqualifi­quen per elles mateixes”, va assegurar.

La ministra va assenyalar a l’exposició del Ministeri de Defensa que ret homenatge a la bandera espanyola que, com a símbol d’Espanya, la bandera “ha de representa­r allò que ens uneix, mai el que ens separa”, i va insistir que les banderes “no poden ser mai objecte de controvèrs­ia” en un país “capdavante­r” on els “drets i les llibertats estan protegits i tutelats”.

“Jo vull per al meu país que aquests drets i llibertats es puguin exercir sense cap tipus de límits. Que hi hagi pluralitat, que hi hagi respecte a la pluralitat, que hi hagi tolerància, que quan hi hagi discrepànc­ies polítiques, que sense cap dubte n’hi ha d’haver i que és bo que es manifestin, que es facin des del respecte, mai es facin des de l’insult”, va concloure la titular de Defensa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain