La Vanguardia (Català-1ª edició)

Melnikov i l’OCM

El pianista rus és el solista de luxe amb què la Camera Musicae inaugura la seva temporada

- MARICEL CHAVARRÍA

El pianista Alexander Melnikov és el convidat de luxe que l’Orquestra Simfònica Camera Musicae proposa aquest cap de setmana per inaugurar una temporada que es presenta ben ambiciosa. Després d’aparèixer divendres a Vila-seca i ahir dissabte a Tarragona, la formació tarragonin­a ofereix avui, dins el seu cicle al Palau de la Música, un programa cent per cent rus, amb Rakhmànino­v i Mússorgski. I aquí és on té un gran paper l’intèrpret moscovita.

Melnikov, de 45 anys, no és un desconegut per al públic de la sala barcelonin­a, ja que l’últim lustre se l’ha vist en diverses ocasions: primer amb els sonats concerts de Schumann que va dirigir Pablo Heras Casado amb la Freiburger Barockorch­ester; després amb els trios del mateix compositor que va tocar amb la violinista Isabelle Faust i el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras, i finalment amb les Sonates per a piano i violoncel de Beethoven que va fer en tàndem amb Queyras mateix.

Ha estat nominat a un Grammy pel CD de les Sonates per a violí i piano de Beethoven que va enregistra­r juntament amb Faust per a Harmonia Mundi; ha estat solista deformacio­ns com l’ Orquestra del Concert ge bou w d’ Amsterdam o la Ge w a n d ha u sor cheste r Leipzig, i h atreballat amb mestres com Pletnev, Currentzis, Dutoit, Herreweghe i Gergiev. Avui va al Palau amb el Concert per a piano núm. 2 de Rakhmànino­v, que des del podi dirigirà Tomàs Grau, el titular de l’OCM. El programa el completa Quadres d’una exposició de Mússorgski.

 ??  ?? ALEXANDER MELNIKOV + OCMPALAU DE LA MUSICA. 17.30 HORES
ALEXANDER MELNIKOV + OCMPALAU DE LA MUSICA. 17.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain