La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Barcelona ideal de dibuixants i il·lustradors

La pluja no atura els actes del Big Draw en sis barris de la ciutat

- Llucia Ramis

Qui no ha dibuixat mai la seva ciutat ideal? Segurament per a un exercici de l’escola. Al dibuix hi havia un sol amb raigs taronges i grocs, molts d’arbres, cases somrients i bicicletes. Després vas entenent que la realitat i els teus desitjos són més complexos, i que et manca destresa per il·lustrar-los. Recorres a les paraules, menys abstractes, suposadame­nt exactes. Fas dictats i redaccions. Al final, si no t’hi dediques –si no ets artista, autor de còmics, mestre ni arquitecte– això dels dibuixos et sembla una mica infantil, fins i tot vandàlic quan decoren l’espai públic.

En la seva novena edició, impulsada des de la primera pel Museu Picasso –encarregat de la direcció artística i la producció de l’esdevenime­nt–, la festa Big Draw s’ha estès enguany a sis barris de Barcelona. Compta, entre d’altres, amb la col·laboració de la Fundació Joan Miró, el Macba, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. De Santa Caterina fins al Raval, del Clot al parc del Fòrum, i del Poblenou a Montjuïc, aquest diumenge s’han fet una quarantena de tallers gratuïts, per a tot els públics, a càrrec de mig centenar de dissenyado­rs i il·lustradors, tant de reconeguts com d’emergents. L’objectiu era recuperar el dibuix com a eina d’expressió i coneixemen­t, promoure els valors de la creativita­t, la llibertat i la imaginació, que sovint sembla que té cada vegada menys espai.

Dos quarts de dotze del matí, sala oval del MNAC. En aquells dibuixos ideals de la infantesa no hi plou mai. Encara que, de fet, la pluja no ha gargotejat la festa, ni l’ha deixada com a paper mullat. Simplement fa que els assistents portin el paraigua ficat dins una funda de plàstic que els ofereixen en entrar. Les activitats programade­s a l’aire lliure, en d’altres punts de la ciutat, disposen d’ubicacions alternativ­es en cas de xàfec.

 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Perico Pastor enmig del procés d’elaboració del gran dibuix L’envelat, al terra de la sala oval del Palau Nacional
ÀLEX GARCIA Perico Pastor enmig del procés d’elaboració del gran dibuix L’envelat, al terra de la sala oval del Palau Nacional
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain