La Vanguardia (Català-1ª edició)

Derbi sota cistella

La Penya posa contra les cordes un Barça que s’imposa amb un gran Pangos

- RAMÓN ÁLVAREZ

El Palau Blaugrana viu el millor Barça-Joventut dels últims anys, un partit en el qual, liderats per un magistral Pangos (32 punts i 33 de valoració), els locals, invictes a la Lliga, acaben imposant la seva defensa i el seu fons d’armari, encara que no sense veure’s obligats a jugar una pròrroga.

El Palau Blaugrana va viure ahir el millor derbi dels últims anys. El més disputat, el més incert i, sens dubte, el més emocionant. Liderat per un magistral Pangos (32 punts i 33 de valoració), el Barcelona Lassa va acabar imposant la seva defensa i el seu fons d’armari, tot i que per ferho va necessitar una pròrroga contra un Divina Seguros Joventut que creix partit a partit i que si va aconseguir plantar cara en la seva visita al Reial Madrid, ahir va poder donar la sorpresa contra un Barça que continua invicte a la Lliga (6-0).

Potser no era el millor dia per fer descansar un home important com Tomic ni per introduir un Hanga que arribava de cinc mesos de baixa, però Pesic va decidir arriscar. Com va decidir també donar minuts als dos jugadors que menys havien participat fins ara: Pustovyi, que va cobrir l’espai del croat, i Smits, a qui li va tocar fer d’un Oriola que no va arribar a sortir de la banqueta.

Amb la baixa de Mathias, a Carles Duran no li va quedar més remei que arriscar amb un Todorovic que arribava tocat a l’enfrontame­nt amb el seu exequip i es va acabar ressentint i amb un Nogués i un López-Arostegui que tampoc no van demostrar ser al seu millor nivell.

Tot i així, els verd-i-negres van sortir molt intensos i amb un bon joc perimetral van aconseguir contrarest­ar la fortalesa defensiva dels locals per dominar amb facilitat el primer quart (14-25) amb un primer parcial de 0-11 que es va incrementa­r fins al 0-16 al principi del segon quart, quan van aprofitar un cúmul d’errors dels blaugrana.

Però aquí es va acabar la festa de l’afició verd-i-negra, que no va voler faltar a una cita assenyalad­a. Perquè Pangos es va encarregar que el partit canviés de signe: primer enllaçant dos tirs de dos i un triple per a un 7-0 blaugrana, que en combinació amb dues cistelles més de Singleton i una altra de pròpia va elevar el parcial a un 13-0 inapel·lable. En un tres i no res, el Barça posava fi a tot el treball de la Penya i el partit ja se n’anava al descans amb avantatge blaugrana: 40-38. En aquells moments, el Joventut només havia aconseguit anotar 5/15 de tirs de 2.

Després del descans el base canadenc va continuar amb el seu festival, encara que la Penya no es va rendir i Laprovitto­la –qui si no– va irrompre perquè el seu equip arribés viu a l’últim quart. Tant que es va poder emportar fins i tot el partit. Però l’argentí va arriscar i li van xiular atac quan la Penya podia sentenciar. Harangody va forçar la pròrroga amb un triple. A l’afegit els verdi-negres també van saber mantenir la pugna amb els locals, però Laprovitto­la va decidir jugar-s’ho tot per tornar a empatar quan els blaugrana esperaven un triple i es va estavellar a la zona. “Estem tristos i és una putada, però espero que això ens ajudi a créixer”, va dir Duran després del partit. “Ha estat un gran partit dels dos equips i hem tingut una mica més de sort”, va concloure Pesic.

Laprovitto­la va mantenir els seus al partit, però no va tenir fortuna en les dues jugades decisives

?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ?? El blaugrana Heurtel prova de superar el verd-i-negre Dimitrijev­ic
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE El blaugrana Heurtel prova de superar el verd-i-negre Dimitrijev­ic