La Vanguardia (Català-1ª edició)

El bitllet mundialist­a es dirimirà a Tenerife

- RAMÓN ÁLVAREZ

Espanya no va poder tancar ahir a Ankara la classifica­ció per al Mundial de la Xina 2019 després d’un mal partit contra una Turquia que, sense demostrar ser superior, disposava dels seus millors jugadors i un factor pista que la va impulsar als últims segons. Els de Scariolo, que ara se situen segons de grup però amb els mateixos punts i balanç de victòries que els turcs (7-2), hauran de confirmar la classifica­ció diumenge qie ve contra Ucraïna a Tenerife (18 h). La victòria els porta a la Xina facin el que facin els rivals.

Amb el mateix equip de l’últim període de competició de la FIBA –és a dir, sense jugadors d’Eurolliga ni NBA– i el retorn a l’equip de l’exblaugran­a Fran Vázquez, Espanya va plantar cara a la millor Turquia durant tot un primer temps molt igualat que va ser més un intercanvi d’errors que d’encerts. I, tot i que els de Sarica van aconseguir obrir un petit buit de 6 punts al segon quart, els visitants van aconseguir tancar-lo a només 2 (36-34).

Els problemes per a Espanya van arribar a partir del tercer quart, quan Turquia va tornar a escapar-se amb comoditat sota la direcció de Güler i la col·laboració d’un Erden que va imposar la superiorit­at a la zona per acabar anotant sota la cistella 16 punts. Al contrari que Espanya, descoordin­ada en atac. Fins al punt que Quino Colom es va veure obligat a forçar massa tirs perquè no trobava a qui assistir.

L’aposta per una bona defensa en zona i la irrupció al partit del base d’Estudiante­s Darío Brizuela, que amb 18 punts va acabar com a màxim anotador del partit, va permetre als espanyols a l’últim quart desfer el desavantat­ge de 8 punts (56-48) amb què va acabar el tercer per posar-se 6767 a 52 segons del final. Però ja no van poder passar d’aquí després de desaprofit­ar la seva última possessió.