La Vanguardia (Català-1ª edició)

Díaz no es rendeix

El líder del PP prescindei­x del president de la comunitat i promou una dona jove

- CARMEN DEL RIEGO

La líder socialista andalusa ha reiterat la seva voluntat de seguir en el càrrec fins les pròximes autonòmiqu­es.

Si alguna cosa tenen en comú els dos candidats que ha triat la direcció estatal del PP per afrontar les eleccions a la Comunitat i a l’Ajuntament de Madrid és que són persones de la total confiança de Pablo Casado, fins i tot amics. Isabel Díaz Ayuso, de 40 anys, lluitarà per la Comunitat de Madrid, i l’actual portaveu municipal del PP, José Luis Martínez Almeida, per l’alcaldia de Madrid.

Díaz, de 40 anys, és periodista, i en fa 15 va començar a treballar amb Pablo Casado a Noves Generacion­s. Va ser viceconsel­lera de Justícia de la Comunitat de Madrid, portaveu adjunta de l’Assemblea de Madrid, de la qual ha estat diputada les dues últimes legislatur­es. En l’actualitat també és secretària de comunicaci­ó del PP de Madrid i membre, igual que Almeida, del comitè executiu nacional des que Casado va guanyar el congrés i va ser elegit president del partit. De fet, Díaz és una de les poques persones que va acompanyar Casado a finals de juny a la seu central del carrer Génova per presentar els avals que el convertien en candidat, quan ningú no pensava que pogués tenir opcions de guanyar, davant la presència de Soraya Sáenz de Santamaría i de María Dolores de Cospedal.

Martínez, de 43 anys, és el portaveu del grup popular a l’Ajuntament de Madrid i lidera l’oposició a Manuela Carmena des que Esperanza Aguirre va deixar l’Ajuntament, després de la detenció del seu successor a la Comunitat de Madrid i delfí, Ignacio González. És advocat de l’Estat i va ser secretari general del Consell de Govern de la Comunitat de Madrid, càrrec que compatibil­itza amb el de secretari de participac­ió, en la direcció estatal del partit.

El PP destaca, a l’hora d’explicar el nomenament de Díaz i Martínez, que són dos candidats que “represente­n a la perfecció una nova generació de polítics amb un discurs clar en els principis liberal-conservado­rs del centredret­a madrileny”. Segons Casado, “saben combatre ideològica­ment els populismes defensant idees clares, transversa­ls i útils per a Espanya”.

La decisió de Casado suposa, doncs, que prescindei­x de l’actual president de la Comunitat, Ángel Garrido, perquè intenti revalidar el càrrec. El comunicat fet públic ahir pel PP ve a subratllar que el perfil de Díaz i Martínez servirà per contrarest­ar l’ascens de Vox, ja que subratlla que “són una nova generació que, com el mateix Casado, s’atreveixen a defensar sense complexos els principis i valors de sempre del PP, amb un discurs modern i eficaç que convenç, no només per les idees, sinó que també emociona i arriba al sentiment dels que els escolten”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain