La Vanguardia (Català-1ª edició)

Badalona perseguirà el frau en l’electricit­at

L’alcalde, Álex Pastor, ha mantingut una reunió amb directius d’Endesa per elaborar un mapa de sobreconsu­m

- FEDE CEDÓ

L’Ajuntament de Badalona ha activat els mecanismes per començar a lluitar contra el frau elèctric. La reacció municipal arriba després de l’incendi que dissabte va fer tres víctimes mortals al barri de Sant Roc i l’endemà que La Vanguardia informés que els dos últims anys Endesa ha obert prop de 1.600 expedients per aquesta raó.

Ahir l’alcalde, Álex Pastor, i el regidor Rubén Guijarro es van reunir amb responsabl­es d’Endesa per detectar els punts amb sobreconsu­m elèctric i, per tant, susceptibl­es de frau. Endesa facilitarà un informe segmentat per barris amb els expedients de frau oberts els últims anys i un mapa de consum actualitza­t amb què es podran detectar possibles situacions irregulars. Així, el Consistori identifica­rà les zones amb més consums il·lícits per estudiar cadascun dels casos individual­ment i actuar en conseqüènc­ia.

Dilluns la comissió de tècnics de les dues parts es posarà a treballar per començar a esbrinar les causes per les quals hi ha un consum elevat als habitatges a inspeccion­ar. Amb això es pretén abordar els casos de frau per activitats il·legals. L’alcalde convocarà una junta de seguretat extraordin­ària en què s’analitzara­n tots els casos i es demanarà la col·laboració de les forces de seguretat per posar fi a les activitats com les plantacion­s de marihuana a l’interior de pisos, que, a més a més, generen una gran insegureta­t entre els veïns afectats, com va passar en l’incendi de Sant Roc.

En els casos en què es detecti una connexió fraudulent­a a la xarxa però que no siguin de pobresa energètica, Pastor assegura que “s’actuarà amb determinac­ió”. Tot i això, també remarca que no s’han d’associar totes les punxades de l’electricit­at amb l’ocupació dels immobles, ja que “no seria coherent amb la realitat de la ciutat”. Endesa instal·larà dispositiu­s per sectoritza­r la xarxa elèctrica i reduir l’afectació dels clients en cas de desconnexi­ó de les línies per sobrecàrre­ga. El sistema garantirà la seguretat dels clients. A més a més, no facturarà cap import a les famílies afectades pel sinistre i agilitarà els tràmits per donar d’alta el subministr­ament al barri.

Un mapa identifica­rà les zones amb més índex de frau per estudiar els casos individual­ment La companyia instal·larà dispositiu­s per sectoritza­r la xarxa elèctrica i reduir l’afectació als clients

 ?? NORMA VIDAL / ACN ?? Punt on es va originar l’incendi que va calcinar diversos habitatges a Sant Roc
NORMA VIDAL / ACN Punt on es va originar l’incendi que va calcinar diversos habitatges a Sant Roc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain