La Vanguardia (Català-1ª edició)

La maquillado­ra que ha seduït les estrelles

- Margarita Puig

És la reina de les maquillado­res. La més disputada entre les afortunade­s que poden pagar els seus serveis. Es diu Charlotte Tilbury, i des del mes de novembre té un dels honors més alts d’Anglaterra: l’orde de l’Imperi Britànic. Però Tilbury, que per rebre l’honor de mans de la reina en persona va triar un vestit de còctel de la firma Alice Temperley’s, un barret de Victoria Grant, un cinturó de Lara Bohinc i sabates de Jimmy Choo –i, per descomptat, el seu propi maquillaje–, és, a més, una empresària que triomfa amb la seva pròpia marca. També a Espanya, com s’ha pogut comprovar durant aquestes festes, en què els seus productes de bellesa han volat de les lleixes de Sephora, on es venen en exclusiva des de fa poc més de tres mesos.

L’aventura de Tilbury va començar fa temps i a la seva pròpia casa. D’ençà que celebritat­s com Jennifer López, Amal ClooMoss, ney, Kate Penélope Cruz, Blake Lively o Kim Kardashian van començar a provar el seu Magic Cream, que fabricava artesanalm­ent, Tilbury va començar a rebre pressions de les seves amigues famoses perquè creés la seva pròpia línia.

Va trigar a deixar-se convèncer, però el 2013 finalment va crear l’emproducte­s presa. Els de bellesa de Charlotte Tilbury, que a més de la seva crema màgica incloàmuen una plia gamma de maquillatg­e, tenen com a parti- cularitat uns preus raonables i el ferm i únic propòsit d’aportar la màxima llum a la cara.

Són el resultat de l’àmplia experiènci­a de 25 anys d’aquesta maquillado­ra i empresària, que acumula més de 150 premis in- ternaciona­ls i que també és la responsabl­e oficial del make-up del gran xou anual de Victoria’s Secret.

Extraverti­da, xerraire i orgullosa de ser pèl-roja, ha sabut, a més, arribar a tota mena de dones amb una estratègia imbatible. El cas és que ha distribuït els seus cosmètics en deu versions que fan referència a l’estil i la personalit­at de deu dones molt diverses. Així, proposa la Ingènua (inspirada en Alexa Chung i Mia Farrow), la Deessa Daurada (Úrsula Andress, Elle McPherson), la Noia d’Alta Societat (Grace Kelly, Gwyneth Paltrow, Kate Middleton), la Dolce Vita (Sophia Loren, Penélope Cruz, Beyoncé)... I la Sofisticad­a (Audrey Hepburn, Natalie Portman), la Rockera (Brigitte Bardot, Anita Pallenberg, Kate Moss, Cara Delevingne), l’Explosiva (Marilyn Monroe, Rosie Huntingdon-Whiteley, Scarlett Johansson), la Vampiressa Vintage (Lauren Bacall, Louise Brooks, Rihanna), la Musa del Glamur (Jerry Hall, Jennifer Lopez) i la Rebel (Debbie Harry, Grace Jones, Lady Gaga).

Charlotte Tilbury es va proposar des d’un bon començamen­t revolucion­ar el sector desafiant les velles normes. Seva és la creació de la realitat augmentada dels miralls Magic Mirror, va ser la primera a oferir una experiènci­a de perfum de realitat virtual amb Kate Moss com a ambaixador­a, i, com a feminista compromesa que és, també va llançar una col·lecció de labials en col·laboració amb l’oenagé Women for Women.

Els productes de maquillatg­e de Charlotte Tilbury han estat un best-seller durant aquestes festes

 ??  ?? El mes de novembre passat Charlotte Tilbury va rebre l’orde de l’Imperi Britànic de mans de la reina d’Anglaterra
El mes de novembre passat Charlotte Tilbury va rebre l’orde de l’Imperi Britànic de mans de la reina d’Anglaterra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain