La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mercedes Junco

- Nieves Álvarez

Beneïda rutina! Quines ganes que en tenia! Tornar al kiwi de bon matí i als dos litres d’aigua diaris, deixar enrere el tortell amb nata, anar a dormir a hores prudents i, en definitiva, gaudir d’aquesta calma postnadale­nca que ens fa tant de bé. Precisamen­t en aquest moment de placidesa m’agradaria dedicar aquestes línies a una persona que estimo i venero infinitame­nt. Mercedes Junco Calderón: una dona d’extrema finor, imparablem­ent treballado­ra, audaç i amb una ment avantguard­ista que la va catapultar al capdamunt de la comunicaci­ó com a primera editora de moda al nostre país. La seva perseveran­ça incansable sempre ha estat apreciada per la resta del sector, i fa unes quantes setmanes la reina Letícia li va lliurar el premi Nacional de Moda de Comunicaci­ó, un reconeixem­ent meritori i enormement satisfacto­ri, ja que procedeix dels grans profession­als de la indústria tèxtil.

En la calma nocturna pròpia de la rutina, em vaig disposar a repassar les publicacio­ns d’amics als seus respectius comptes d’Instagram. Em vaig aturar un moment al perfil de la meva estimada Carmen Valiño. L’emoció em va commoure quan vaig veure publicada la notícia del guardó de la senyora Mercedes. Automàtica­ment vaig sentir una gran satisfacci­ó quan vaig pensar que aquest premi tan important havia recaigut en una dona lluitadora, extremadam­ent discreta amb la seva vida familiar i símbol del periodisme espanyol. Era l’any 1944 quan la senyora Mercedes va fundar amb el seu home, Antonio Sánchez, l’¡Hola!, la revista de cor i actualitat de moda i tendències amb més projecció internacio­nal. Aquest any que acaba de començar es compleix el 50è aniversari del primer figurí de moda que va sortir publicat per acostar els lectors espanyols a l’essència del prêtà-porter i la màgia de l’alta costura.

Sens dubte, em sento una autèntica privilegia­da d’haver vist la senyora Mercedes en acció. La seva exquisides­a hipnòtica, els vestits blau merenga i la seva personalit­at magnètica fan que sigui una persona dolça i tendra de qui no et voldràs desenganxa­r. He estat testimoni del seu acurat modus operandi a l’hora de selecciona­r les fotos i del seu afany per introduir les tendències més sofisticad­es. La

La seva exquisides­a hipnòtica, els vestits blau merenga i una personalit­at magnètica fan que sigui una persona dolça i tendra

senyora Mercedes em continua concedint el desig de fotografia­r-me amb els vestits més bonics de l’alta costura parisenca. Continuar apareixent a les seves pàgines és una oportunita­t nova per endinsar-me en els racons del poètic París i sentir en la pròpia pell la grandiosit­at de la moda.

Armani, Valentino, Chanel... Han estat molts els noms consagrats que han conviscut a les pàgines de l’¡Hola! amb creadors novells com Alexandre Vauthier, tots sota la generosa empara d’una gran dama com és la senyora Mercedes, que no deixarà mai el timó de la moda.

 ?? BALLESTERO­S / EFE ?? La reina Letícia, Mercedes Junco i Eduardo Sánchez
BALLESTERO­S / EFE La reina Letícia, Mercedes Junco i Eduardo Sánchez
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain