La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un estudi d’Ikea revela que les cases sense llibres són el doble que fa 8 anys

- Barcelona

L’empresa sueca de mobles Ikea informa que les vendes totals de la llibreria Billy han arribat a 6.100.000 durant els 40 anys que ha estat –i continua estant– al catàleg. El producte, que fa 80x28x202 cm, ha experiment­at un creixement sostenible els últims anys. Tot i que es presenta amb diferents acabats: cinc colors, amb portes tancades i vitrines, amb dalts d’armari..., el model que té més sortida és el blanc.

Però el departamen­t de comunicaci­ó d’aquesta multinacio­nal del moble desmuntat encara ofereix més dades. Gràcies a l’estudi Life at home report, podem saber que la Billy es fa servir de llibreria en un 70% dels casos; en un 20%, s’hi emmagatzem­en altres coses, com ara sabates; i el 10% restant es fa servir per mostrar-hi col·leccions d’objectes i per a altres usos.

Alguns testimonis consultats per La Vanguardia expliquen que hi havia una prestatger­ia, de la línia Besta, que tenia just la fondària d’un llibre estàndard i que, per tant, era molt pràctica a l’hora de guardar llibres en poc espai, però que fa dos anys que ja no la venen.

Ikea ha fet dues vegades aquest estudi, els anys 2010 i 2018, i els permet observar l’evolució dels costums domèstics en les famílies espanyoles. Pel que fa als llibres de lectura, s’hi constata que a tots els espais de la casa hi ha menys llibres, llevat del rebedor (1,6% > 2,2%) i altres cambres que no són dormitoris (14,2% > 16,6%). Tanmateix, la dada més kondoiana és la que revela que el 2010 hi havia un 4,1% de cases sense llibres, i ara ja són un 9,5%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain