La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pesic venç Pitino

Amb un gran Heurtel el Barça suma contra el Panathinai­kós el seu cinquè triomf seguit

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Amb un enorme Heurtel ahir a la nit el Barcelona va aconseguir la seva cinquena victòria consecutiv­a a l’Eurolliga. El Palau va gaudir del notable moment dels seus jugadors, que van batre el Panathinai­kós i van apuntalar la seva posició a la classifica­ció, cada vegada més consolidat­s. Els últims segons Svetislav Pesic es va girar cap a la grada i va començar a aplaudir, feliç. Dos mons se citaven ahir a la nit al Blaugrana. A una banda del tauler Rick Pitino, de 66 anys, que és, o almenys era, una eminència del bàsquet dels Estats Units. A l’altra, Pesic, de 69 anys, un clàssic del bàsquet europeu. Entre un i l’altre sumen 84 temporades a les banquetes. Un, pontifican­t als EUA, especialme­nt en el seu vessant universita­ri; l’altre, aplicant els mètodes de l’escola balcànica i dient que l’NBA no és bàsquet.

Pitino és a Europa portant les regnes del Panathiani­kos després d’haver guanyat dos títols universita­ris (NCAA) i haver entrenat els Knicks i els Celtics perquè ha caigut en desgràcia al seu país. La raó? La gran trama de corrupció que es va destapar al voltant de la NCAA i en què va sortir a la llum que l’entrenador participav­a en suborns il·legals per reclutar joves jugadors, amb celebracio­ns de festes amb prostitute­s incloses. Ara ha estat reclamat pel Panathiani­kos com a substitut de Xavi Pascual, i al capdavant de l’equip grec a l’Eurolliga suma dues victòries i dues derrotes. Ahir a la nit Pesic, el vell murri que no perd oportunita­t per malparlar del bàsquet que es fa a l’altra banda de l’Atlàn- tic, va impulsar el seu equip.

Va ser un partit en què el conjunt de Pitino, que va aparèixer al Palau amb un posat propi de La foguera de les vanitats, va arrencar més bé. Però després del 0-6 inicial Heurtel va agafar la moto i va recórrer a la punteria. El base francès va anotar els seus cinc primers tirs, va arribar al descans amb 14 punts i va oferir un recital de fonaments. Sota el seu comandamen­t el Barcelona va anar gairebé sempre al davant fins a l’entreacte. Primer amb distàncies curtes i després amb una diferència que va arribar a ser de nou (23-14). Heurtel estava guanyant la partida a un cervell com Calathes, i després s’hi van afegir Séraphin i Kuric, que dijous va sopar amb Pitino, per a qui va jugar a la lliga università­ria.

El Palau es divertia i l’entrenador dels Estats Units, que demanava més mobilitat en atac als seus jugadors, s’esgargamel­lava. El tècnic, que celebrava o es queixava ostensible­ment en funció del moment del matx, ha criticat la preparació física del Panathinai­kós i té raó quan diu que van anar de més a menys sota els cèrcols. Quan els quedava gasolina van capturar rebots d’atac i amb aquestes segones oportunita­ts i amb la bona mà de Papapetru (10 punts a l’entreacte) el Panathinai­kós va anivellar l’enfrontame­nt (37-36).

El Barça no havia aprofitat la seva primera estrebada, i als de Pesic, que mirava de mantenir la calma a la partida d’escacs amb el tècnic rival, els tocava tornar a remar. El Barcelona tampoc va poder rendibilit­zar la seva segona acceleraci­ó, que els va portar a protagonit­zar un parcial de 14-0 i a posar-se 53-42. Tres triples seguits (Ribas, Claver, Singleton) just quan el Panathinai­kós estava defensant més bé van encendre el públic, però a continuaci­ó el marcador es va tornar a ajustar gràcies a l’encert de Papapetru, Mítoglu i Lekavicius (56-56).

En el tram final els barcelonis­tes van ser més equip, perquè van aparèixer Kuric, Tomic o Hanga per secundar la direcció d’Heurtel o el treball d’un poderós Séraphin. El 72-65 ja seria irreversib­le i Heurtel va sentenciar amb un altre triple. El Barça també va guanyar l’average al Panathinai­kós, que l’havia guanyat de sis a Atenes. Pesic va poder vèncer Pitino. L’escola europea, amb l’americana.

 ?? TONI ALBIR / EFE ?? Svetislav Pesic donant instruccio­ns al seu equip ahir al Palau
TONI ALBIR / EFE Svetislav Pesic donant instruccio­ns al seu equip ahir al Palau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain