La Vanguardia (Català-1ª edició)

Juguesca a les dunes

Laia Sanz i Price aposten un petó i una tallada de cabells

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Si no fos prou al·licient arribar sencer a Lima el 17 de gener, després de recórrer amb moto 5.000 km de punta a punta del Perú, Laia Sanz i Toby Price han trobat un estímul més per superarse: una juguesca entre els dos companys del KTM Factory Team, amb petó i tallada de cabells en joc, segons la posició en què acabin el ral·li més mític.

Abans de començar l’aventura dakariana a Lima, el 7 de gener, va sorgir de l’australià Price, via WhatsApp, la idea de proposar alguna mena de desafiamen­t a Sanz, però amb alguna cosa en joc. De manera que una nit al campament, després de sopar i de posar a punt els roadbooks, van agafar un tovalló de paper, com va fer Carles Rexach per fitxar Messi, i van deixar per escrit els seus compromiso­s:

–Si acabo al top 15 aquest Dakar tallaré els cabells a en Toby –va exposar la pilot catalana, que era 20a a la general, a poc més de mitja hora del seu objectiu.

–Sí, ella em tallarà els cabells. Això m’angoixa força, ara mateix, perquè la Laia és molt ràpida, però... –i llavors Price ensenya la seva part del contracte aixecant el full de tovalló escrit amb retolador.

–Segons aquest contracte, si acabo al top 5 puc fer un petó a la Laia durant 5 segons. I està firmat, segellat i lliurat per la Laia. Com els contractes amb KTM... –deia de broma Price, guanyador el 2016 i 3r l’any passat, que dijous ocupava la 3a posició. Fins i tot Sanz, per certificar l’aposta, va fotografia­r el compromís “per si perden el paper”. Un gest que va desfermar riallades entre els seus companys de KTM.

Li fa la mateixa gràcia a en Jaume, el xicot de la Laia?

L’aposta va tenir gran acollida a Twitter, on els fans de Price animaven Sanz per veure el cap pelat del pilot australià.

En l’etapa d’ahir tots dos es van acostar als seus propòsits: Price va ser 9è, i Sanz, 20a (puja al 19è de la general). Però va tornar a destacar el principian­t Lucas Santolino: va firmar un brutal 4t lloc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain