La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya resol el debut amb golejada

Un pletòric Ferran Solé, amb 7 gols, porta els ‘hispans’ al lideratge per efectivita­t

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Espanya es va espolsar els nervis de l’estrena al Mundial amb un triomf solvent contra una incòmoda selecció de Bahrain. El recital golejador del vallesà Ferran Solé, amb un inefable 7/7, va guiar els hispans cap al lideratge del grup B, gràcies a la millor capacitat realitzado­ra de la selecció. Energia extra per afrontar el segon partit, de més prestància, demà contra la Islàndia del blaugrana Pálmarsson.

A l’equip espanyol s’afrontava l’estrena amb molta prudència, tot i que al davant hi havia la Ventafocs del grup, per evitar l’efecte sorpresa d’una selecció de Bahrain imprevisib­le. En l’únic precedent entre les dues seleccions, fa 8 anys, al Mundial 2011, Espanya va guanyar amb facilitat (33-22). I el referent més recent va ser el Barça-Al Najma, a l’octubre, al Mundial de clubs, ja que el campió de Bahrain és la columna vertebral de la seva selecció amb 7 jugadors. En qualsevol cas, pocs secrets oferia el primer rival: un equip trotador, físic, explosiu, amb bon llançament en suport i amb caràcter. Però un esglaó per sota dels hispans. Per alguna cosa els subcampion­s d’Àsia van quedar penúltims als dos Mundials que van jugar (2011 i 2015).

Conscients de com es pot complicar un debut davant un rival combatiu, els hispans van sortir a la carrera a encarrilar ràpidament el partit. El 3-7 de sortida, amb un Ferran Solé implacable com a estilet ofensiu amb 4 gols, va obrir el camí de la victòria. Es va afegir a la festa golejadora un Alex Dujshebaev que va adquirint galons, i que, amb 4 gols més, va portar el marcador a un tranquil·litzador 9-15 (màxima renda, +6), abans d’arribar al descans (11-16) amb la confiança apuntalada i els nervis domats.

En la represa, Espanya va anar imposant la seva jerarquia gradualmen­t, sobretot després de l’aproximaci­ó asiàtica del 15-18, a la qual va respondre amb dos gols seguits de Gurbindo. Els últims 10 minuts, els hispans van pitjar l’accelerado­r, amb Bahrain ja debilitat, i van assolir una màxima renda de +12 (21-33).

Espanya: Corrales, F. Solé (7, 3p), A. Dujshebaev (5), Entrerius (2), D. Dujshebaev (3), Ariño, Aginagalde; Gurbindo (3), Sarmiento, Fernández (2), Cañellas (2), Morros, Gede Guardiola (4), Aleix Gómez (3, 1p), Adrià Figueras (2, 1p), Gonzalo Pérez de Vargas.

 ?? DANIEL KOPATSCH / EFE ?? Ferran Solé va ser el millor jugador espanyol en l’estrena
DANIEL KOPATSCH / EFE Ferran Solé va ser el millor jugador espanyol en l’estrena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain