La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reig Jofre vendrà a 70 països des de Sant Joan Despí

Invertirà 30 milions i crearà 100 llocs de treball a la nova fàbrica

- ROSA SALVADOR

La companyia farmacèuti­ca Reig Jofre va posar ahir la primer pedra de la seva nova fàbrica de Sant Joan Despí, en la que invertirà 30 milions d’euros i que es convertirà en la fàbrica de medicament­s liofilitza­ts més gran d’Espanya des de la qual subministr­arà a 70 països.

Ignasi Biosca, conseller delegat de la companyia, va explicar que la nova línia de liofilitza­ció entrarà en funcioname­nt el 2021, després de rebre l’autoritzac­ió de la FDA i l’EMA, i arribarà a produir 50 milions de medicament­s anuals, davant els 17 milions que ara produeix l’empresa. Biosca va explicar que l’augment de la capacitat permetrà a l’empresa créixer als Estats Units, Indonèsia, Corea i el Japó, país on ja operen i on ara veu limitat el creixement per falta de capacitat productiva. La companyia exporta ja el 60% de la seva producció.

Reig Jofre ampliarà la plantilla per atendre les noves instal·lacions, amb la contractac­ió inicial de 20 treballado­rs que augmentara­n fins a les 100 incorporac­ions quan el nou edifici funcioni a ple rendiment. Reig Jofre compta amb una plantilla de prop de 1.000 empleats al món, dels que uns 400 estan a Catalunya. Compta amb dues fàbriques a Toledo, una a Suècia i una altra a Sant Joan Despí, on hi ha la seva seu social.

L’ampliació de la planta consisteix en la construcci­ó d’un nou edifici dotat de tres liofilitza­dors de grans dimensions en una superfície de 2.500 m2, que la convertira­n en una de les plantes més grans d’Europa en aquesta especialit­at, a més de la més gran d’Espanya.

L’acte de col·locació de la primera pedra va ser presidit per l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i va comptar també amb la presència d’Isabel Reig, presidenta de la firma, i Álex García Reig, el seu vicepresid­ent.

Ignasi Biosca va assegurar que la nova planta servirà també de plataforma per al desenvolup­ament del sector biotec i de la investigac­ió mèdica. “Aquestes instal·lacions són una infraestru­ctura capdavante­ra en producció i desenvolup­ament de productes injectable­s” que podran utilitzar les start-ups que treballen en desenvolup­ar nous medicament­s per utilitzarl­os en assajos clínics en pacients de tot el món.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Ignasi Biosca i Antoni Poveda en la presentaci­ó de la nova fàbrica
MANÉ ESPINOSA Ignasi Biosca i Antoni Poveda en la presentaci­ó de la nova fàbrica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain