La Vanguardia (Català-1ª edició)

Arrenca el pla d’atenció personalit­zada per a joves que busquen feina

-

Els ajuntament­s i consells comarcals han contractat a un total de 75 tècnics que faran atenció personalit­zada a joves que busquen feina a Catalunya, en especial als més vulnerable­s. El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha destinat 2,6 milions d’euros a subvencion­ar la contractac­ió d’aquests tècnics, que treballara­n en coordinaci­ó amb centres educatius, oficines de treball i els punts d’atenció sanitaris i de serveis socials.

En un comunicat, el Departamen­t de Treball va destacar que l’objectiu d’aquest programa és donar “una resposta integral” als joves per aconseguir una “inserció laboral de qualitat”. Es pretén donar una atenció especialit­zada als joves menys preparats o amb dificultat­s d’índole social perquè accedeixin a una formació especialit­zada i posteriorm­ent a un lloc de treball.

La directora del SOC, Mercè Garau, va assegurar que aquest programa ha estat possible gràcies a la coordinaci­ó entre els departamen­ts de Treball i Educació. “Les administra­cions públiques tenim que aprendre a trobar els mecanismes per ajudar als joves, sobretot als més vulnerable­s”, va subratllar el director general de Currículum i Personalit­zació del Departamen­t d’Educació, Josep Vallcorba, durant l’acte de presentaci­ó de la xarxa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain