La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marc Cucurella

El lateral, ofert a Valverde per suplir Digne, debuta al Camp Nou amb l’Eibar

- Barcelona

FUTBOLISTA DE L’EIBAR

Marc Cucurella (20) visita el Camp Nou com a futbolista de l’Eibar. El lateral reconverti­t en interior està cedit pel Barcelona al conjunt basc. El jugador d’Alella està completant una notable temporada en el seu debut a Primera.

Sap què és jugar al Barcelona però no al Camp Nou. El 24 d’octubre de 2017 Ernesto Valverde el va fer debutar a la Copa a Múrcia. Al minut 83 el tècnic va retirar Digne per donar l’alternativ­a a Marc Cucurella (Alella, 22/VII/1998), que avui trepitjarà l’estadi amb la samarreta de l’Eibar després de sis anys a la Masia.

A l’estiu, Cucu –com se’l coneixia al planter– va fer les maletes. La seva cabellera arrissada a l’estil Puyol va marxar a l’equip armer. No és una destinació dolenta. A Ipurua han gaudit de promeses com Xabi Alonso, David Silva, Moisés, Iraizoz, Zurutuza o José Luis Morales. “Per ser jugador de Primera ajuda passar per les mans de Mendilibar”, reflexiona Valverde.

Cucurella va anar a la gira pels Estats Units amb el primer equip. Allà va jugar dos dels tres amistosos (45 minuts contra el Tottenham i el Roma). Però quan va tornar dels EUA, el futbolista va veure clar que havia de buscar una sortida.

Valverde insistia en la necessitat de fitxar un suplent per a Alba al carril esquerre després de vendre Digne a l’Everton. Des de la direcció esportiva li oferien pujar Cucu com a substitut natural del desplegabl­e. Coneixia el futbol profession­al i havia estat del poc salvable del filial a Segona (37 partits, 1 gol) malgrat el descens. Però les reticèncie­s del tècnic van ser claus per trobar una escapatòri­a. Miranda, dos anys més jove, va quedar com a única opció a dins del club.

Des de juliol Cucurella havia rebut propostes d’equips d’Itàlia, França i Alemanya. El Borussia Mönchengla­dbach i el Magúncia, que va acabar fitxant Aarón Martín, van ser dels més interessat­s. Però n’hi havia una que li feia goig: la de l’Eibar, un equip intens, que centra moltes pilotes perquè juga amb dos davanters de referència, cosa que encaixa amb Cucurella, que s’ha hagut d’adaptar a la posició d’interior perquè José Ángel és intocable per a Mendilibar.

Només contra l’Espanyol va jugar de lateral. Va repetir a la Copa però un mal refús va costar un gol de l’Sporting. Contra l’Alabès va arribar el punt d’inflexió. Amb un de menys i perdent 0-1, el tècnic va fer entrar Cucu perquè dominés la banda. I d’allà van sortir els dos gols per remuntar. Es va mantenir a l’onze contra el Valladolid i després va venir l’exhibició contra el Madrid (3-0) quan va participar en els tres gols superant Odriozola, fet que el va convertir en el noi de moda a Ipurua, on ja es veuen samarretes amb el seu nom. El seu germà Aleñá el va felicitar. Avui seran rivals.

Mentre l’Eibar pensa a pagar i comprar un Cucurella que s’ha instal·lat amb la seva parella a Sant Sebastià, a Valverde no se’l veu preocupat. “Està fent un gran any. S’ho mereix. És una bona notícia però aquesta posició (la d’interior) ja la tenim coberta. En el futur tot pot passar”. Cucurella va sense cadenes.

 ??  ??
 ?? CRISTINA QUICLER / AFP ?? Marc Cucurella, de 20 anys, lluita per una pilota amb el bètic Francis Guerrero
CRISTINA QUICLER / AFP Marc Cucurella, de 20 anys, lluita per una pilota amb el bètic Francis Guerrero

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain