La Vanguardia (Català-1ª edició)

Crueltat incomprens­ible

-

Continuen els dubtes al voltant dels pares del nadó de dos mesos ingressat després de rebre una pallissa terrible.

Agents de la Policia Nacional han alliberat una víctima de tràfic amb discapacit­at intel·lectual que estava sent explotada sexualment a Àvila i que, prèviament, havia estat captada a Romania mitjançant el mètode del lover boy després de ser enganyada per un home 26 anys més gran que ella, segons ha informat la Policia.

L’operació ha culminat amb la desarticul­ació d’una xarxa d’àmbit internacio­nal i la detenció de tres persones: dues d’elles a Àvila i una altra a Romania. Entre els detinguts, ha ingressat en presó preventiva el qui és considerat com a principal responsabl­e.

El grup criminal estava format per ciutadans de nacionalit­at romanesa i espanyola, dedicats tots ells al tràfic d’éssers humans amb finalitats per a l’explotació sexual en un prostíbul de la ciutat d’Àvila. Aquesta xarxa va captar la jove a Romania després de ser enganyada i es va aprofitar de la situació d’extrema necessitat i vulnerabil­itat que patia.

Els agents han constatat la diferència d’edat amb el seu captador ja que, quan va ser traslladad­a a Espanya, tenia 18 anys i ell, 44. Aquest fet, juntament amb la seva situació econòmica i social, la van fer caure fàcilment en l’engany. Des de la seva arribada a Espanya, la jove ha estat sota el control de la xarxa que l’explotava en aquest club.

La investigac­ió va revelar que el líder de l’organitzac­ió comptava amb l’ajuda de la seva neboda, una dona que sempre acompanyav­a la víctima i actuava com la seva controlado­ra, i amb l’encarregat del club en què era explotada, que sotmetia la jove a contínues amenaces contra ella i els seus familiars.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain