La Vanguardia (Català-1ª edició)

Circular per la dreta

-

Trobo incomprens­ible i imprudent la persistent actitud de molts conductors que circulen pel carril central d’autovies i autopistes, tot i tenir lliure el carril dret. No entenc aquest entestamen­t, ni el motiu. Incompetèn­cia?, inconscièn­cia?, ves a saber. El cas es que es tracta d’una actitud que provoca insegureta­t i ensurts.

Trobo molest el costum, cada cop més estès entre els vianants, de caminar per les voreres a mà canviada. És a dir, no caminar pel costat de la dreta en la direcció que vas. Aquest hàbit, en perill d’extinció, ajudava a la fluïdesa del trànsit dels vianants gràcies a unes normes d’urbanitat gairebé caducades. Avui, girar una cantonada comença a ser una experiènci­a imprevisib­le, tot i caminar pel costat dret de la vorera. Els nassos d’un vianant que encara no has vist, que camina en direcció contrària a la teva, però que en arribar a la cantonada ha decidit tirar pel dret, millor dit per l’esquerra, poden quedar a centímetre­s dels teus.

Vull fer una crida a conductors i vianants per evitar topades absurdes. Per favor, circuleu per la vostra dreta! Amb molta prudència, això sí, perquè des de fa unes setmanes cada dia la veig perillosam­ent més plena.

ÁNGEL ANDRÉS VILLUENDAS

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain