La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cap al cim

Barcelona és la quarta ciutat més preparada per al futur tecnològic després de Singapur, Londres i Xangai

- Barcelona

Barcelona s’ha situat al quart lloc de la llista de ciutats més preparades per al futur tecnològic que elabora Price Waterhouse Cooper (PwC), una de les principals consultori­es. Segons l’últim rànquing elaborat per aquesta firma, inclòs per primera vegada en l’informe de l’Observator­i Barcelona que duen a terme l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, la capital catalana ocupa la quarta posició, només per darrere de Singapur, Londres i Xangai.

L’informe ubica a dalt de tot de la llista de ciutats més preparades Singapur, amb un 64% de preparació. La segueixen Londres (59%), Xangai (55%) i Barcelona (54%). Completen el top ten Moscou (53%), Nova York (53%), Toronto (52%), Tòquio (50%), Hong Kong (50%) i Sidney (47%).

L’Observator­i recull altres estudis que posicionen Barcelona entre les grans ciutats del planeta. Per exemple, per tercer any consecutiu figura entre les 25 àrees urbanes més competitiv­es del món, en la posició número 24, del Global Power City, que firma la Mori Memorial

La ciutat també figura per tercer any consecutiu entre les 25 àrees urbanes més competitiv­es del món

Foundation. Així mateix, l’informe City Rep Trak li atorga el lloc número 15 entre les ciutats amb més bona reputació i el World’s Best Cities, de Resonance Consultanc­y, el cinquè lloc de la classifica­ció que ordena la qualitat i reputació de les ciutats des de diverses perspectiv­es, incorporan­t dades dels canals digitals.

Barcelona també es manté, segons la consultora KPMG, entre les deu principals àrees urbanes del món en captació de projectes d’inversió estrangera. D’altra banda, se situa com la quarta més atractiva del món per treballar a l’estranger, segons l’informe Decoding Global Talent 2018 de The Boston Consulting Group. Només hi ha per davant Londres, Nova York i Berlín. Barcelona ha escalat tres posicions respecte al rànquing de l’any anterior.

La recopilaci­ó d’indicadors de l’Observator­i Barcelona inclou, a més, el de l’Startup Heatmap Europe Report que elabora Atomico. Barcelona segueix en tercera posició europea de les ciutats preferides per ubicar una start-up .Ienel capítol de producció científica del Science Citaton Index està en la posició número 5 d’Europa i 18 del món.

Aquest ampli informe sobre posicionam­ent global de Barcelona es completa amb altres rànquings. En el de ciutats creatives i culturals d’Europa del Joint Research Center de la Comissió Europea figura en novè lloc. En el de metròpolis més segures cal baixar fins al lloc número 13 i en el de l’àmbit dels esports és la setena.

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, ha destacat “la importànci­a que Barcelona sigui considerad­a una de les ciutats més preparades per ubicar startups perquè això atreu talent per a la ciutat, un talent que cal conservar”. Per la seva part, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, assenyala que “no és casualitat” que Barcelona entri en el rànquing de les ciutats del món més preparades per afrontar el futur tecnològic”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain