La Vanguardia (Català-1ª edició)

Retorns holístics

‘El senyor dels anells’, amb banda sonora en directe per l’OBC a L’Auditori

- Barcelona EL SENYOR DELS ANELLS III

D’entre la quantitat maneres de veure cinema avui, reviure pel·lícules acompanyad­es de la seva banda original en directe s’ha convertit en una de les experiènci­es cinematogr­àfiques més completes i populars. Avui com a última data, L’Auditori projecta la pel·lícula El senyor dels anells III. El retorn del rei amb versió original subtitulad­a en català.

El que fa interessan­t la projecció del film és l’Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya (OBC), que interpreta­rà en directe la banda sonora original, composta per Howard Shore l’any 2001, sota la direcció de David Reitz i amb les veus de la soprano Clara Sanabras, el Cor Jove de l’Orfeó Català, el Cor de Noies de l’Orfeó Català i el Cor infantil Amics de la Unió. L’obra simfonicoc­oral de Shore s’afegeix als 11 premis Oscar que va endur-se la saga, entre ells, la millor banda sonora i la millor cançó.

El senyor dels anells és la novel·la de fantasia èpica escrita per John R.R. Tolkien. Va publicar-se originalme­nt en tres volums l’any 1955 i se n’ha fet dues adaptacion­s al cinema, la primera l’any 1978, dirigida per Ralph Bakshi, i la famosa trilogia de Peter Jackson al 2001 amb Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Sean Astin, Andy Serkis o Orlando Bloom al repartimen­t. En aquest tercer episodi, Frodo, Sam i Gollum segueixen el seu camí cap a Mordor amb l’esperança d’arribar a la Muntanya del Destí mentre Aragorn, Legolas i Gimli s’enfronten a les tropes de Sauron amb nous aliats i Gandalf defensa la ciutat Minas Tirith.

 ?? L’AUDITORI. 11 HORES ??
L’AUDITORI. 11 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain