La Vanguardia (Català-1ª edició)

Parejo esmena Rodrigo però Alcaraz, de falta, deixa més tocat Marcelino

- Redacció

Marcelino García Toral va salvar un match-ball o va allargar l’agonia: són les dues interpreta­cions de l’onzè empat del València a la Lliga, perquè l’asturià probableme­nt continuarà sent l’entrenador valenciani­sta com a mínim fins a l’eliminatòr­ia de Copa de dimarts contra l’Sporting. Tot i això, l’1-1 contra el Valladolid deixa una mica més tocat Marcelino.

García Toral arribava amb l’aigua fins al coll. I al descans, Mestalla va acomiadar amb xiulets el seu equip i a la grada van aflorar els crits de “Fora, fora!” per la inoperànci­a local. La segona part, però, va abonar la teoria del tècnic i el públic el va acabar amnistiant, a ell i als jugadors. La mala sort i la falta de punteria es van acarnissar ahir amb el València. Rodrigo va fallar un penal, i Mina no va encertar amb el refús ni amb una altra ocasió a porteria buida. I quan Parejo havia fet l’1-0 –es va abraçar amb el seu tècnic en senyal de suport–, un golàs per l’escaire de Rubén Alcaraz, de falta directa, va deixar els valenciani­stes amb la cara llarga.

“Hem estat molt superiors, molt. Estem orgullosos però tristos perquè els resultats no surten. Tenim una efectivita­t molt baixa. No hi donem crèdit perquè el rival ens penalitza sense fer cap ocasió”, va analitzar l’asturià. El València ha marcat 17 gols en 263 xuts (un 6,5% d’encert).

“No em fa por ser destituït”, va assegurar García Toral. “Si el club considera que soc l’únic culpable prendrà la decisió, però no la compartiré”, va analitzar.

“L’entrenador pot intervenir fins a cert punt. No pot fer miracles. No pot xutar el penal per mi. Sense la meva errada, tindríem els tres punts”, es va lamentar Rodrigo, que va demanar a Parejo, l’especialis­ta, la pena màxima.

El davanter internacio­nal va xutar ras i centrat i Masip, que a més es va avançar, li va desviar el penal. “Fa temps que no miro els penals a favor. Rodrigo es va sentir amb absoluta confiança i té tot el meu suport”, el va consolar el tècnic.