La Vanguardia (Català-1ª edició)

Al Girona se li escapa el triomf

No n’hi va haver prou amb un gran gol de Stuani per doblegar el perillós Alabès

- Girona

El Girona ja acumula 6 partits sense guanyar a la Lliga després d’empatar ahir contra l’Alabès. En aquesta mala ratxa, els d’Eusebio només sumen 4 punts de 18, amb un balanç de quatre empats i dues derrotes. Per trobar la darrera victòria gironina a la competició cal recular fins al mes de novembre a Cornellà contra l’Espanyol, tot i que a la Copa els catalans van ser capaços d’eliminar precisamen­t l’Alabès després de guanyar-los 2-1 a Montilivi.

Ahir Eusebio recuperava per a l’onze titular Pere Pons, que venia de perdre’s els dos darrers partits per lesió, a més de diversos jugadors que van descansar a la Copa com ara Stuani, Juanpe, Porro i Bounou, que contra els vitorians va estrenar la seva condició de renovat fins al 2021 tal com el club va fer oficial divendres.

Un dels dubtes tornava a ser qui ocuparia el carril esquerre, tenint en compte els lesionats i les bones prestacion­s del jove del filial Valery, però a diferència del que va passar contra l’Atlètic de Madrid, Eusebio va preferir apostar pel capità Àlex Granell, novament desplaçat de la seva posició natural del mig del camp.

De tota manera a l’equip no li va faltar profundita­t d’inici en aquesta banda, ja que només començar, al minut 1, una centrada des de l’esquerra hauria pogut suposar el primer gol del partit si Stuani no hagués rematat tan centrat.

Però l’uruguaià, que normalment no perdona i que ja acumulava quatre partits sense marcar, es va treure de la màniga una rematada acrobàtica de xilena minuts més tard per fer un golàs que Pacheco només va veure passar. Montilivi es rendia un dia més al seu pichichi, autor de 12 gols en la primera part del campionat.

Mentrestan­t, l’Alabès, acusant molt les baixes del lesionat Jony i sobretot d’Ibai –fitxat aquesta setmana per l’Athletic–, continuava sense entrar al partit davant la desesperac­ió d’Abelardo, que amb el d’ahir es convertia en entrenador centenari a primera divisió, en el seu 50è partit dirigint la banqueta de l’equip basc.

Durant el primer temps, els visitants només van ser capaços d’arribar amb perill en una ocasió per una imprecisió en un servei de banda entre Granell i Juanpe que va salvar una mà miraculosa de Bounou en primera instància i el cap d’Alcalá després, evitant que entrés el rebuig.

Abans del descans, l’incansable Pedro Porro va estar a punt de fer el segon gràcies a un xut enverinat amb molt poc angle des de la banda dreta que entre Pacheco i el pal van refusar.

A la represa la intenció dels gironins era la de donar continuïta­t a les bones sensacions que havia transmès l’equip a la primera meitat però, tot i tenir el partit controlat, en una pilota dividida dins l’àrea, Borja Bastón va guanyar l’esquena als centrals locals Bernardo i Juanpe i va posar el peu per enviar-la a l’escaire.

Per postres, el Girona va veure com, seguidamen­t, l’àrbitre Sánchez Martínez amonestava Stuani per simular una caiguda dins l’àrea que li suposarà perdre’s el pròxim partit per acumulació de grogues.

Eusebio va decidir, buscant la reacció, començar a moure peces i va fer entrar Valery per Douglas Luiz i tornar Granell al mig del camp, tot i que va ser substituït per Aleix Garcia al cap d’uns minuts després que en una badada defensiva Calleri tingués el gol a tocar amb una rematada de cap dins l’àrea que Bounou va poder blocar.

En el tram final i empesos pels 10.300 aficionats que omplien Montilivi, els gironins van fer més mèrits per desfer l’empat però no van disposar d’opcions gaire clares més enllà d’alguna centrada buscant el cap de Stuani o el penal que va reclamar Portu que l’àrbitre va considerar inexistent.

Amb aquest nou empat el Girona tanca la primera volta amb 24 punts, dos menys que els que va aconseguir l’equip en les 19 primeres jornades de la temporada passada amb Pablo Machín a la banqueta. L’Alabès, en canvi, continua amb l’etiqueta d’equip revelació penjada i ha dormit en posició de Lliga de Campions.

L’equip d’Eusebio tanca la primera volta amb 24 punts, dos menys que fa un any amb Machín El davanter uruguaià ja té la dotzena, però una targeta groga l’apartarà del pròxim partit

?? DAVID RAMOS / GETTY ?? L’espectacul­ar gol de xilena del davanter del Girona Stuani
DAVID RAMOS / GETTY L’espectacul­ar gol de xilena del davanter del Girona Stuani