La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fitch manté en notable baix la nota del deute d’Espanya

- Redacció

L’agència de qualificac­ió de riscos Fitch manté la qualificac­ió del deute d’Espanya en notable baix (A-) amb perspectiv­a estable. Ho justifica per la fortalesa de l’economia, tot i que també expressa alguns dubtes sobre els pressupost­os i les possibilit­ats que puguin tirar endavant.

L’agència assenyala que la incertesa sobre el pressupost se suma a la derivada del mateix cicle polític, ja que no descarta un avanç electoral. Així mateix, adverteix que la fragmentac­ió política del Parlament, que impedeix dur a terme reformes estructura­ls, podria ser encara més gran si el partit d’ultradreta Vox replica a escala nacional el seu resultat en les eleccions d’Andalusia. Sobre Catalunya destaca que les tensions persisteix­en, però menys intenses que fa un any, descarta les possibilit­ats de secessió i opina que l’impacte econòmic d’aquesta crisi política ha estat limitat.

Respecte al dèficit, pronostica que només baixarà a un 2,1% del PIB aquest any, per sobre de l’objectiu de l’1,3%, cosa que incompliri­a la norma pressupost­ària europea. Respecte al tancament del 2018, espera que el dèficit baixi a un 2,7 % del PIB.

L’informe pronostica, d’altra banda, un creixement per a l’economia espanyola d’un 2,3% per al 2019, una dècima per sobre de la previsió del Govern per a aquest any.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain