La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’espanyol José Muñoz deixa la cúpula de Nissan pel cas Ghosn

- Efe

L’espanyol José Muñoz va anunciar ahir la seva dimissió com a alt executiu de Nissan, arran de la investigac­ió oberta contra l’expresiden­t del grup, Carlos Ghosn. Muñoz, considerat una persona de confiança de Ghosn, havia estat conseller director general de Nissan Iberia, filial encarregad­a de les operacions comercials a Espanya.

Muñoz va anunciar la seva decisió a través del seu perfil a LinkedIn, després de les informacio­ns publicades per mitjans japonesos i dels Estats Units que apuntaven que es podria veure afectat per la investigac­ió interna oberta per Nissan i per les autoritats japoneses sobre el cas Ghosn. El directiu espanyol ocupava en l’actualitat el càrrec de director executiu de rendiment i des del gener del 2015 era responsabl­e d’operacions a la Xina, després de portar els mercats de Llatinoamè­rica i Amèrica del Nord.

“La meva decisió de deixar Nissan ha estat presa després de molta reflexió i d’una considerac­ió acurada. Desafortun­adament, Nissan actualment està involucrad­a en afers que han centrat la seva atenció i que continuara­n fent-ho”, va dir Muñoz. “Com he deixat clar a la companyia, estic disposat a continuar ajudant Nissan en les seves investigac­ions”, va subratllar.

Muñoz, de 53 anys, es va incorporar a Nissan el 2004, procedent de Toyota. La seva dimissió té lloc després que divendres la Fiscalia del Japó presentés noves acusacions formals contra Ghosn, que continua detingut des de fa gairebé dos mesos a Tòquio per presumptam­ent haver ocultat retribucio­ns multimilio­nàries.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain