La Vanguardia (Català-1ª edició)

LA PROPOSTA DEL MES:

CORPINNAT, EL COL·LECTIU DE GRANS ESCUMOSOS, SUMA NOU CELLERS

-

La marca col·lectiva de la UE està integrada per Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candí.

CORPINNAT és la marca col·lectiva de la Unió Europea que té com a objectiu prestigiar els grans vins escumosos que s'elaboren al cor del Penedès. Vins creats a partir d'un raïm 100% ecològic recol·lectat a mà i vinificat íntegramen­t a la propietat. Aquest col·lectiu continua creixent i ja compta amb nou cellers adherits: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes i els dos últims a incorporar-se, Júlia Bernet i Mas Candí. Entre tots aquests cellers elaboren més de 2 milions d'ampolles de vi escumós a l'any i concentren més del 30% del total de caves gran reserva que s'elaboren a tota la DO Cava.

CORPINNAT es va registrar com a marca col·lectiva de la Unió Europea a finals de l'any passat i està oberta a tots aquells cellers elaborador­s de vi escumós que estiguin dins de la delimitaci­ó territoria­l que estableix la marca. El territori CORPINNAT comprèn una àrea geogràfica que aglutina 46 municipis - tots els de l'Alt Penedès, i alguns del Baix Penedès, Alt Camp, l'Anoia i el Baix Llobregato­n, per raons geogràfiqu­es, geològique­s, climàtique­s i socials, sempre s'han cultivat varietats autòctones per a l'elaboració de vins escumosos.

A més, tots els cellers aspirants a entrar a CORPINNAT han de complir o adaptar-se a l’exigent reglament d'ús de la marca que estableix, entre altres caracterís­tiques, collita manual, raïm ecològic certificat, utilitzaci­ó de varietats històrique­s, posant especial èmfasi en les autòctones, vinifica- ció íntegra a la propietat, criances superiors a 18 mesos, preu mínim garantit al viticultor amb un increment gradual i compromís amb el rigor i l'autoexigèn­cia. CORPINNAT pretén ser una marca de qualitat que permeti al consumidor distingir els grans vins escumosos que s'elaboren al Penedès i que compleixen amb l'estricte reglament d'ús que afecta el cultiu i l'elaboració. D'esquerra a dreta: Pere Llopart (Llopart), Xavier Bernet (Júlia Bernet), Ramon Jané (Mas Candí), Joan Huguet (Huguet-Can Feixes), Paco de la Rosa (Torelló), Xavier Nadal (Nadal), Xavier Gramona (Gramona), Ton Mata (Recaredo) i Marcel Sabaté (Sabaté i Coca).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain