La Vanguardia (Català-1ª edició)

Robert Smith

Rihanna, Madonna, Ariana Grande, Miley Cyrus i Lana del Rey anuncien nous lliurament­s

- Barcelona

MÚSIC

Entre les imminents novetats que han despertat més expectació en el mercat discogràfi­c internacio­nal, destaca el nou àlbum dels Cure, la banda liderada per Robert Smith i que no publica material nou des de fa onze anys.

Malgrat que amb retard o amb poques concrecion­s sobre la seva sortida exacta, el 2019 es presenta com un any molt prolífic al camp de les novetats discogràfi­ques en diferents apartats, especialme­nt el del pop mainstream.

Ariana Grande es mostra molt productiva, ja que a mitjans de l’any passat va publicar l’àlbum Sweetener i per a aquest any anuncia l’aparició d’un altre, Thank U, Next, del qual ja ha avançat un parell de temes. Tampoc no hi ha concreció amb Madonna, qui, després d’anunciar per al 2018 la seva nova entrega, Magic, ara assegura que serà aquest any i amb marcada influència de la seva vida actual a Lisboa. Una de les seves col·laboradore­s al disc serà la brasilera Anitta, amb qui la diva protagonit­zarà la seva estrena al reggaeton amb la cançó Batuka.

Amb un misteri similar actua Rihanna, qui, després d’il·luminar Anti sense previ avís fa tres anys, sembla que ja té nova entrega en què, es diu, hi haurà força dance i reggae. O Miley Cyrus, qui ha manifestat que el seu nou àlbum serà una continuaci­ó de l’aclamat Bangerz inode Younger now, el seu últim àlbum i que supurava aromes country. Carly Rae Jepsen tampoc no ha concretat data, mentre que Lana Del Rey, en canvi, traurà a la llum Norman Fucking Rockwell, el seu sisè disc, el 29 de març: els seus avançament­s fan preveure una obra generosa en misteri i malenconia. Una cosa ben diferent del nou disc dels Backstreet Boys, que el novembre passat van anunciar gira mundial i nou disc, el primer des d’In a world like this, llançat el 2013, i que apareixerà el 25 de gener sota el títol de DNA.

En una altra lliga més rocosa, també es preveu agitació, com la

que anuncia Bruce Springstee­n (que fa unes setmanes va il·luminar On Broadway) sense donar més detalls, igual com Pearl Jam. En aquest àmbit l’expectació també es concentra a 4:14 scream, el nou àlbum que The Cure publicarà a la primavera, el primer en onze anys; als tres àlbums que publicarà Ryan Adams, o al disc de versions California son , de Morrissey. I en terrenys encara més rocosos, nous àlbums a la vista d’AC/DC (sense Axl Rose), Rammstein i Anthrax.

En lliga més alternativ­a, la veu de Solange també farà parlar, tot i que sense més concreció, mentre que Tame Impala, Lambchop, Vampire Weekend, els molt de moda The 1975, Deerhunter, Weezer, Sharon van Etten, Mercury Rev o The Flaming Lips trauran nou material abans de l’estiu.

En escenaris més propers, s’enduran la palma entre el públic el nou treball d’Alejandro Sanz,

El sirope, a mitjans d’any, i els catalans Estopa a l’octubre. Fangoria tornarà a l’arena, igual com Macaco i Kiko Veneno, malgrat que la gran expectació recaurà en Amaia, que està preparant nou material amb Raül Fernández,

Refree. I de la proximitat, el presumible nou lliurament de Manel, i també els de Sanjosex i Mazoni.

The Cure publicaran ‘4:14 scream’, el seu primer disc d’estudi en onze anys Alejandro Sanz i Estopa estrenaran treball, igual que Amaia amb Refree

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain