La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una oferta marejant

El gallec té una oferta per sortir aquest mes que multiplica per quatre la seva fitxa

-

L’excel·lent campanya que està duent a terme Borja Iglesias a l’Espanyol ha atret les mirades de nombrosos clubs, entre ells un de la Premier que li ha fet arribar una oferta que quadruplic­a l’actual fitxa del davanter gallec, que té una clàusula de rescissió de 28 milions amb el club blanc-i-blau.

Que l’Espanyol tindria problemes per retenir Borja Iglesias si aquest acabava triomfant com a blanc-iblau era una evidència des que va firmar la passada pretempora­da. Que el seu fitxatge no deixava de plantejar-se com una inversió, amb un traspàs repartit en quatre terminis, tampoc no era cap secret. El que ni els més optimistes al club no podrien haver imaginat és que el gallec ja tingués ofertes en aquest mercat d’hivern. La que aquests dies ha rebut l’agent del pichichi espanyolis­ta prové de la Premier, d’un equip situat a la zona mitjana mancat de gol i amb capacitat per oferir-li una fitxa que multiplica­ria per quatre la que té ara i per presentar una proposta de traspàs de la qual l’Espanyol, avui dia, assegura no saber-ne res.

El davanter té una clàusula de rescissió de 28 milions d’euros, si bé en principi el seu agent en va negociar una de 20, que és d’on podria partir l’oferta. L’Espanyol, en qualsevol cas, es remet a la primera xifra i espera aquesta oferta formal. La seva sortida seria una dura clatellada tant per a l’equip com per a la entitat. Borja no només és l’autor de pràcticame­nt la meitat dels gols dels blanc-i-blaus en el que portem de Lliga (9 de 19), sinó que és el nou ídol i fins i tot ha fet oblidar la sortida de Gerard Moreno l’estiu passat.

Desconeixe­dor també de l’inte- rès per un ariet fix als seus onzes, Rubi es mostrava tranquil en la seva compareixe­nça prèvia a la visita de l’Espanyol a Anoeta. “Si en aquest mercat sortís algú de referència n’ha de venir un altre a substituir-lo. Això ho sabem tots dins del club”, va assenyalar sobre el risc que amenaça l’equip en aquesta finestra. En qualsevol cas, el tècnic va assegurar no estar, ara com ara, preocupat. “Estic tranquil, perquè sé que hi ha jugadors que hem vist poc que poden fer un bon paper en cas de necessitat”, va dir.

Rubi va tornar a deixar clar que el club no acudirà al mercat tret que realment es produeixi una sortida sensible com la de Borja. L’escàs marge salarial que té no li permet afrontar un reforç amb garanties, malgrat que ahir el mateix tècnic va haver de donar una altra mala notícia: la baixa per lesió d’Óscar Duarte, que s’afegeix a les d’Hermoso i Sergio García i obligarà l’Espanyol a visitar la Reial Societat sense centrals de recanvi. El tècnic no va voler recórrer ni tan sols al filial Lluís López, en altres temps una alternativ­a habitual.

Rubi va assumir la responsabi­litat de tenir una plantilla curta i va assegurar que aquest nou contratemp­s no portaria el club a buscar alternativ­es fora. “Ja sabíem que hi havia fases de la temporada en què això podia passar, anirem més justos, tenim una plantilla curta i ho assumim –va explicar–. Anar sense centrals de reserva és una situació concreta, alguna vegada també hem anat sense laterals. Tenir lesionats Hernán i Sergio i ara Duarte no serà determinan­t per acudir al mercat”.

En cas que sortís Borja Iglesias seria molt diferent.

El club assegura que desconeix l’interès i es remet a la clàusula de 28 milions del jugador Rubi va anunciar ahir la baixa d’Óscar Duarte i visita la Reial sense centrals a la banqueta

 ?? CARLOS MIRA / RCD ESPANYOL ?? Borja Iglesias en l’entrenamen­t d’ahir davant la mirada de Rubi i el seu adjunt Jaume Torras
CARLOS MIRA / RCD ESPANYOL Borja Iglesias en l’entrenamen­t d’ahir davant la mirada de Rubi i el seu adjunt Jaume Torras

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain