La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Mossos impedeixen el boicot a actes de Vox a l’Hospitalet i Blanes

-

Els Mossos d’Esquadra van intervenir ahir per garantir que el partit d’extrema dreta Vox pogués dur a terme els actes que tenia previstos tant a l’Hospitalet de Llobregat com a Blanes. El partit que lidera Santiago Abascal va denunciar al seu compte de Twitter altres incidents al llarg del cap de setmana a Burgos, Saragossa i Sitges. I va informar que tancava temporalme­nt la seva seu a Maó a causa de “diverses agressions” rebudes els últims mesos.

A l’Hospitalet els Mossos van dispersar una protesta antifeixis­ta que pretenia boicotejar una paella popular organitzad­a per Vox al camp de futbol del Gornal. Malgrat el cordó policial de seguretat, es van viure moments de tensió, quan membres dels dos grups es van embrancar en una baralla.

Fonts de la policia catalana van informar que dos agents van necessitar atenció mèdica després de les càrregues i que es van identifica­r alguns dels manifestan­ts, malgrat que no hi va haver cap detenció. La formació ultra va explicar a través de les xarxes socials que els antifeixis­tes no van aconseguir impedir la paella i que “més de 150 persones” hi van participar.

Hores abans es van viure enfrontame­nts a Blanes, quan quatre membres del partit d’ultradreta van pretendre muntar una carpa informativ­a al passeig de Mar. Una seixantena de manifestan­ts antifeixis­tes els esperaven al punt que l’Ajuntament havia facilitat a Vox, per evitar que instal·lessin la carpa. Aleshores hi va haver empentes i insults fins que els Mossos van aparèixer per separar-los. Els simpatitza­nts del partit ultra van poder muntar la taula informativ­a protegits per un cordó policial entre els crits dels antifeixis­tes.

A més, la formació va denunciar a Twitter que un jove va intentar agredir el seu secretari general, Javier Ortega Smith, en un acte ahir a Burgos. I que un altre dels seus membres va ser insultat i ruixat amb un extintor a una taula informativ­a instal·lada a Saragossa dissabte passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain