La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rescat contra rellotge d’un nen que va caure a un pou de 110 metres

- ADOLFO S. RUIZ

Membres de la Guàrdia Civil, bombers i efectius d’Emergèncie­s continuave­n a l’hora del tancament d’aquesta edició una carrera contra el rellotge per rescatar un nen de dos anys que va caure a un pou d’uns 110 metres de profundita­t a la localitat malaguenya de Totalán. L’operació de rescat és especialme­nt complicada, perquè el forat pel qual es va precipitar el menor té entre 30 i 40 centímetre­s de diàmetre, impossible perquè un adult pugui descendir per ell.

El succés s’ha produït a la finca d’un oncle del nen, la família del qual, que viu a la malaguenya barriada d’El Palo, s’havia desplaçat al lloc per passar un dia de camp. El 112 va rebre cap a les dues del migdia d’ahir un avís de la caiguda d’un menor de dos anys per un forat a la zona del Dòlmen del Cerro de la Corona. Segons la Subdelegac­ió del Govern, es tracta d’un orifici de prospecció per buscar aigua.

Des del moment en què es va donar la veu d’alarma, es va mobilitzar un ampli nombre de rescatador­s que immediatam­ent van introduir un telèfon mòbil amb la càmera activada per comprovar l’estat del nen, sense que poguessin trobar-lo. Testimonis asseguren que al principi la seva família havia escoltat alguns gemecs, però després es va fer el silenci. L’operatiu per rescatar el petit està format per membres del Consorci de Bombers de Màlaga (CPB), efectius de la Guàrdia Civil, inclòs l’Equip de Rescat i Intervenci­ó de Muntanya; el Grup d’Especialit­ats Subaquàtiq­ues (GEAS); membres de la Policia Nacional i Local, i de l’Empresa Pública d’Emergèncie­s Sanitàries (EPES).

A més, s’ha sol·licitat l’assistènci­a del Grup d’Intervenci­ó Psicològic­a en Emergèncie­s i Desastres (Giped) del Col·legi de Psicòlegs d’Andalusia i també es van desplaçar fins al lloc tècnics del centre d’Emergèncie­s 112 a Màlaga, així com l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre.

El responsabl­e del Consorci Provincial de Bombers, Francisco Delgado Bonilla, va assenyalar que tot apunta que el sistema de captació d’aigua no tenia cap mesura de seguretat. Bonilla ha destacat la “complexita­t tècnica” de l’operació i va desvetllar que els efectius van poder descendir una càmera d’una empresa especialit­zada en desembusso­s fins a una fondària de setanta metres. A partir d’allí ja no es va poder baixar més.

Polítics andalusos com la presidenta en funcions, Susana Díaz, els líders del PP i Ciutadans, Juan Manuel Moreno Bonilla i Juan Marín, han expressat en missatges a les xarxes socials el desig que el nen sigui trobat sa i estalvi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain