La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sis detinguts acusats d’homicidi imprudent per l’incendi de Badalona

-

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones acusades de manipular el quadre elèctric de l’habitatge on va començar l’incendi que, el dia abans de Reis, va acabar amb tres morts i 29 ferits al barri de Sant Roc de Badalona. Els detinguts, quatre homes i dues dones, tots de nacionalit­at romanesa, vivien de manera irregular al pis i se’ls acusa dels delictes d’homicidi per imprudènci­a greu, lesions per imprudènci­a greu, danys imprudents, defraudaci­ons de fluid elèctric i un delicte d’ocupació d’immobles.

La investigac­ió dels Mossos d’Esquadra va determinar que la causa de l’incendi va ser una sobrecàrre­ga a la instal·lació elèctrica de la primera planta de l’edifici, on la llum estava punxada i els inquilins ocupaven el pis de irregularm­ent. Tres dels homes es van posar dissabte a disposició judicial i el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars, mentre que les altres tres persones van quedar en llibertat pendents que se citin a declarar davant el jutge.

L’incendi va començar cap a les nou del matí del 5 de gener en un habitatge de la planta baixa de l’edifici de deu plantes situat en el número 244 de l’avinguda Marqués de Montroig de Badalona, on van morir tres persones per inhalació de fum i van resultar ferides o intoxicade­s 29 més, cinc en estat greu.

Els Mossos de la comissaria de Badalona que es van encarregar de la investigac­ió van concloure que l’origen del foc va ser elèctric i que va començar al quadre elèctric del pis 1r, porta 2a de l’immoble com a conseqüènc­ia d’una sobrecàrre­ga. També van comprovar que del quadre havien estat manipulats els elements de protecció i control de potència, cosa que va provocar un sobreescal­fament de la xarxa.

Els ferits que estan hospitalit­zats al Vall d’Hebron evolucione­n favorablem­ent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain