La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’alter ego de Freddie Mercury

A Rami Malek, l’actor de moda, li plouen les ofertes: podria ser el nou malvat de James Bond

- ELENA CASTELLS

És l’home de moda a Hollywood. Rami Malek s’ha convertit en l’actor revelació d’aquest any gràcies a la seva transforma­ció en Freddie Mercury per a Bohemian rhapsody, la pel·lícula biogràfica sobre el cantant de Queen. Aquest paper li va valer un Globus d’Or a millor actor fa una setmana a Los Angeles. I també li podria suposar una nominació a l’Oscar a millor actor, un fet que es donarà a conèixer el 22 de gener. No n’hi ha cap dubte: ara tothom el vol.

Aquest actor californià procedent d’una família egípcia es podria convertir en el pròxim brivall de la nova pel·lícula de James Bond. Els rumors sobre la seva possible participac­ió van començar a córrer fa uns quants dies, i l’actor s’acaba de pronunciar dient que estaria “totalment” disposat a ser part de la pròxima edició de la saga, que serà l’última de Daniel Craig com a agent 007. “Bé, ja ho veurem. Seria increïble interpreta­r un malvat, un altre paper somiat per a mi. He pogut interpreta­r grans papers últimament, i mai se sap. No en puc parlar”, va declarar Malek fa poc. “Si m’ho haguessin ofert hauria dit que sí. Absolutame­nt”.

Malek, que ara està treballant en la que serà la quarta i última temporada de l’aclamada sèrie psicològic­a Mr. Robot, en què interpreta Elliot Alderson, té molt en comú amb aquesta llegenda de la música que era Farrokh Bulsara, el veritable nom de Mercury. Sobretot en la tenacitat i la confiança cega en si mateix i en el fet de ser fills d’immigrants. Freddie Mercury era britànic d’origen parsi i indi, i Rami Malek va néixer fa 37 anys a Califòrnia en el si d’una família egípcia de fe cristiana. Es va ficar tant a la pell de Mercury que es va acabar enamorant de l’actriu Lucy Boynton, de 24 anys, que encarna Mary Austin, qui va ser el gran amor de la vida del cantant.

Aquest moment de glòria, però, no ha estat pas un cop de sort. Malek, amb els ulls sortints com a tret físic més destacat, fa anys que és dins el món de la interpreta­ció. De fet, es va començar a formar com a actor des de la seva infantesa. I als 13 anys va fer la seva primera actuació.

Es va ficar tant a la pell del cantant que es va acabar enamorant de l’actriu que encarna l’amor de la seva vida

“Els meus pares eren immigrants de primera generació que van venir d’Egipte i vaig créixer en un entorn en què ells van venir als Estats Units a la recerca del somni americà. I això per a ells significav­a que els seus fills serien metges i advocats. Però una part de mi se sentia diferent. Una vegada vaig fer una lectura dramàtica davant dels meus pares a l’escola secundària. Va ser molt important per a mi haver-me transforma­t en una altra persona davant seu. Va ser molt commovedor, perquè ells van poder veure què estava passant amb el seu fill. Llavors vaig pensar: ‘Ostres!, aquí acaba de

L’intèrpret té un germà bessó, en Sami, quatre minuts més jove que ell, que és professor d’escola

passar una cosa molt especial, i si puc viure d’aquest sentiment, llavors sí que m’agradaria continuar fent això la resta de la meva vida’. I aquí soc”.

Dels seus inicis destaca que va compartir classes de teatre amb l’actriu Kirsten Dunst a l’escola superior. Va fer alguns petits treballs teatrals abans de debutar a la televisió dels Estats Units, el 2004, com a Andy a la famosa sèrie

Las chicas Gilmore. També ha participat en la sèrie Medium i ha donat vida a un terrorista suïcida egipcio-nord-americà a la vuitena temporada de la sèrie 24, protagonit­zada per Kiefer Sutherland. Altres fites importants en la seva carrera han estat convertir-se en el vampir Benjamin a la segona part d’Amanecer, de la saga Crepúsculo, i interpreta­r el faraó Ahkmenrah a l’exitosa saga de Noche en el museo.

Entre les curiositat­s de la seva vida privada destaca que té un germà bessó, en Sami, que és quatre minuts més jove que ell però que no es dedica a la interpreta­ció, sinó que és professor en una escola. També té una germana gran, la Yasmine, que és metgessa. Els seus pares els han educat en la fe cristiana, i Malek només té bones paraules per a ells. L’actor recorda que en ple rodatge li van dir que s’havia de posar uns leggings de lluentons platejats en una escena. Malek va pensar que no podria interpreta­r aquella seqüència pel sentiment de vergonya que l’envaïa. “Llavors vaig recordar el consell que em va donar el meu pare quan era petit: ‘No malgastis mai una oportunita­t que et brindi la vida, i menys aquí als Estats Units. Si has de fer alguna cosa, llevat que sigui fer mal a una persona, fes-ho, salta a l’aigua sense por; mira de fer alguna cosa especial amb la teva vida’. I en aquell moment no vaig poder pensar en res més especial que explicar la història d’aquest home, Freddie Mercury, i fer el que faig per guanyar-me la vida com a actor”.

 ??  ?? Rami Malek fotografia­nt-se amb el Globus d’Or a millor actor pel seu paper de Freddie Mercury a Bohemian Rapsody fa una setmana a Los Angeles
Rami Malek fotografia­nt-se amb el Globus d’Or a millor actor pel seu paper de Freddie Mercury a Bohemian Rapsody fa una setmana a Los Angeles
 ??  ?? L’actor d’origen egipci caracterit­zat com el líder de Queen
L’actor d’origen egipci caracterit­zat com el líder de Queen
 ??  ??
 ?? MARIO ANZUONI / REUTERS ??
MARIO ANZUONI / REUTERS
 ?? YOUTUBE ??
YOUTUBE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain