La Vanguardia (Català-1ª edició)

Premis Forqué, primera festa del cinema espanyol del 2019

Penélope Cruz va impression­ar amb un vestit de lluentons

- Redacció

Els noms més destacats del cinema espanyol van compartir protagonis­me amb els cantants d’‘OT’

Els premis Forqué van donar dissabte passat a la nit el tret de sortida a la temporada de guardons nacionals en la seva 24è edició, celebrada al Palau de Congressos de Saragossa. Alguns dels noms més importants del cinema espanyol van lluir les millors gales en el que també va ser la primera catifa vermella del 2019.

Va ser el cas de Penélope Cruz, nominada pel seu paper a Todos lo

saben, que va impression­ar amb un vestit de lluentons estil sirena. No van faltar tampoc profession­als com ara Aura Garrido, José Coronado, Belén Cuesta, Imanol Arias, Paula Ortiz, Brays Efe i Macarena Gómez, a més d’Antonio de la Torre i Eva Llorach, que a la fi s’acabarien emportant els guardons a millor intèrpret.

Però els qui sens dubte van acaparar la major part de les mirades van ser els concursant­s de l’última edició d’Operación Triunfo, entre ells el vencedor de l’edició, Famous, acompanyat de Nerea, Natalia i Alba Reche, entre d’altres. Els joves no només van conquerir la catifa vermella, sinó també al públic amb Somos, un dels moments més especials de la nit i la primera vegada que cantaven el seu himne fora de l’escenari del concurs. També va brillar Ana Guerra, participan­t d’OT2017, que va ser una de les més buscades i que va lluir un vestit de làmines platejat.

Els triunfitos van compartir protagonis­me amb el repartimen­t de la pel·lícula Campeones, que es va emportar el premi a millor llargmetra­tge conquerint una vegada més a tots amb el seu carisma i esperit de superació com va mostrar una de les seves protagonis­tes, l’actriu Gloria Ramos.

Entre els convidats van destacar Elena Furiase, que va ser mare l’octubre passat i va lluir un elegant vestit pantaló en blau nit i detalls en negre; Macarena García, que es va apuntar a la moda de les transparèn­cies amb un vestit amb brodats i volants a la faldilla, o Alexandra Jiménez (que avui estrena la sèrie Hospital Valle Norte a TVE), que va triar un vestit magenta amb un generós escot.

Catifa vermella al marge, els vencedors de la nit en l’apartat cinematogr­àfic van ser: Campeones, que a més de guanyar com a millor llargmetra­tge també es va endur el premi al Cinema en educació i valors; Antonio de la Torre, millor actor per El reino; Eva Llorach, millor actriu per Quién te cantará; Roma, d’Alfonso Cuarón, millor pel·lícula iberoameri­cana; El silencio de otros, d’Almudena Carracedo i Robert Bahar, millor documental, i Cerdita, de Carlota Pereda, millor curtmetrat­ge.

 ?? VICTOR J BLANCO / GTRES ?? Macarena García , Famous, Ana Guerra i Elena Furiase a la catifa vermella de la gala
VICTOR J BLANCO / GTRES Macarena García , Famous, Ana Guerra i Elena Furiase a la catifa vermella de la gala
 ??  ?? Penélope Cruz, dissabte
Penélope Cruz, dissabte
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain