La Vanguardia (Català-1ª edició)

Manresa o Joventut

Baxi i Penya es juguen la presència a la Copa en un partit

- RAMÓN ÁLVAREZ

Baxi Manresa o Divina Seguros Joventut. Fins i tot tots dos en cas de sorpresa majúscula. La classifica­ció per a la Copa ha agafat aquest any una emoció inesperada, especialme­nt per als aficionats de Manresa i la Penya, amb plenes aspiracion­s d’afegir-se a una competició que es disputarà entre els pròxims 14 i 17 de febrer a Madrid. S’ho jugaran tot a una carta diumenge vinent –encara no estan confirmats els horaris unificats– partint amb ratxes idèntiques (9-7).

Els del Bages parteixen amb millor basket average (+14), però tenen la visita complicada del Reial Madrid a un Nou Congost que probableme­nt serà una olla de pressió. Els de Badalona (-16) visiten una altra pista calenta, la del San Pablo Burgos, després de perdre ahir una oportunita­t d’or a l’Olímpic contra un Kirolbet Baskonia que arribava amb moltes baixes, però que va anar a totes per guanyar per 1 punt (67-68). Els vitorians ja van impedir la jornada passada que el Manresa fes un pas endavant en la seva visita al Nou Congost i ahir van fer el mateix a Badalona amb només set jugadors habituals entre els quals Perasovic va decidir repartir minuts sense fer cap mena de concessió. El Baxi, per la seva part, va vèncer a domicili el Delteco Gipuzkoa (85-91), tot i que va necessitar la pròrroga.

Per davant d’ells hi ha l’Iberostar Tenerife i el València Basket, sense la classifica­ció per a la Copa tancada, però amb bona part de la feina feta ja que tenen una victòria més i basket averages molt favorables. I, per darrere, un convidat de pedra: un Tecnyconta Saragossa en espera d’un miracle per ficar-s’hi. Això pel que fa a la classifica­ció convencion­al, ja que Montakit Fuenlabrad­a i Movistar Estudiante­s, a la zona baixa de la taula, també s’hauran de jugar a un partit el passi com a amfitrió.

La jornada va acabar amb la victòria del Barça Lassa amb 24 punts de Hanga, que el manté sòlid al capdavant del lideratge.

 ?? GORKA ESTRADA / EFE ?? El pivot del Manresa Sima durant una acció contra el Delteco
GORKA ESTRADA / EFE El pivot del Manresa Sima durant una acció contra el Delteco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain