La Vanguardia (Català-1ª edició)

Loeb s’erigeix en opositor d’Al-Attiyah i Quintanill­a recupera el liderat en motos

- T. LÓPEZ JORDÀ

Tornava la cursa a la sorra després de la jornada de descans amb 247 vehicles, un 74% dels inscrits, el percentatg­e més baix de superviven­ts després de l’aturada des del 2007, i van tornar a l’atac els depredador­s: Pablo Quintanill­a es va llançar a matadegoll­a sobre Ricky Brabec a buscar el liderat en motos, i Sébastien Loeb va voler esgotar les seves opcions enfront de Nasser al-Attiyah. Resultat: dues victòries d’etapa contundent­s que donen més vida al Dakar.

La notícia a les quatre rodes va ser l’enfonsamen­t inesperat de Stéphane Peterhanse­l, que després de trepitjar els talons del líder qatarià a l’inici de la jornada (a 13s en el WP1), quedava engolit per les dunes de Tanaka i perdia 22min en el WP2, despenjat a la 9a posició. El francès salvava els mobles escalant al 6è lloc, però perdia gairebé 19min respecte a Loeb, a qui cedia el segon lloc a la general. D’aquesta manera, el nou vegades campió del món de ral·lis, amb la seva tercera victòria d’etapa enguany, segona seguida (i 13a en 36 etapes disputades al Dakar, un brutal 36%), s’erigeix en la principal amenaça d’AlAttiyah, ja que ha pujat del 5è al 2n, tot i que el qatarià ho té cada cop més encarrilat, amb gairebé 38m sobre l’alsacià. Roma, que perdia 13m, baixa al 4t lloc.

En motos, els damnificat­s van ser Ricky Brabec, que perdia 7m30s i s’acomiadava del liderat, i Sam Sunderland, el guanyador del 2017, que havia escalat a la 2a plaça i ahir s’endarreria 23m i baixava a la 7a. El vencedor va ser Pablo Quintanill­a, que recupera el liderat. Laia Sanz va signar la seva millor actuació, 15a, i puja al 16è lloc de la general.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain