La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Xina multiplica per 2,6 la inversió a Espanya el 2018

- Redacció

La inversió xinesa a Espanya es va multiplica­r per 2,6 el 2018 malgrat haver baixat de manera notable a Europa i als Estats Units, segons un estudi del despatx d’advocats Baker McKenzie i de la firma d’investigac­ió de mercats Rhodium Group. Les companyies provinents del gegant asiàtic van invertir 1.170 milions de dòlars –uns 1.000 milions d’euros– a Espanya el 2018, cosa que situa el país com la sisena destinació europea preferida per acollir la inversió xinesa, només al darrere del Regne Unit, Suècia, Alemanya, Luxemburg –on tenen la seu moltes societats hòlding– i França.

Els esmentats 1.170 milions de dòlars del 2018 contrasten amb els 450 milions del 2017, els 1.800 milions del 2016 i els 270 milions del 2015. L’evident irregulari­tat en els imports d’inversió xinesa al país està relacionad­a amb el relativame­nt baix volum registrat, que per aquesta mateixa raó fluctua molt quan tenen lloc una o diverses operacions rellevants. Les xifres aconseguid­es el 2018 es deuen a transaccio­ns tan destacades com l’adquisició per part d’Orient Hontai Capital del 53,5% de les accions d’Imagina Media.

Maite Díez, sòcia de fusions i adquisicio­ns de Baker McKenzie a l’oficina de Madrid, assegura que “malgrat la incertesa i la volatilita­t present en els mercats financers, la fam inversora xinesa ha augmentat notablemen­t a Espanya, Suècia, el Canadà, Alemanya o França, on no han dubtat a dur a terme operacions en actius de sectors en auge que aportin valor afegit a les seves companyies i presència en mercats rellevants”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain