La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’oposició es felicita per la revocació de la Creu a De Gispert

- MAITE GUTIÉRREZ

La revocació de la Creu de Sant Jordi a l’expresiden­ta del Parlament Núria de Gispert ha estat ben acollida per la majoria de grups de l’oposició, si bé lamenten que la iniciativa de retirar el guardó hagi partit de la mateixa afectada i no pas del Govern de la Generalita­t.

De Gispert es va obrir dilluns a renunciar a la distinció si el president de la Generalita­t, Quim Torra, ho considerav­a oportú. Aquesta decisió arribava després d’una setmana de polèmica pels insults a polítics de l’oposició que De Gispert ha fet a les xarxes socials de manera sistemàtic­a des de fa mesos. Ahir el Consell Executiu va oficialitz­ar la retirada del premi. “És un gest que l’honora”, va dir la portaveu del Govern, Meritxell Budó, sobre l’oferiment de l’expresiden­ta del Parlament.

Budó va circumscri­ure la controvèrs­ia sobre el guardó a De Gispert a un únic missatge a Twitter, en què es comparava diputats de Cs i el PP amb porcs i que va publicar dos dies després de ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi. “El tuit va ser un error desafortun­at”, va assenyalar la consellera Budó.

Cs, PSC, Catalunya en Comú i el PP es van felicitar ahir després de saber que el Consell Executiu no concedirà finalment la distinció a la portaveu de Demòcrates –escissió independen­tista de l’antiga Unió–. Tot i així, Cs mantindrà la sol·licitud perquè Torra comparegui al Parlament i expliqui els criteris que es van seguir per incloure De Gispert entre els premiats d’aquest any. El PP farà una interpel·lació demà en el ple amb la mateixa intenció, mentre que el PSC ha retirat la proposta de resolució en què demanava la revocació de la distinció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain